Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 12. 2015,
15.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Usain Bolt Serena Williams Tina Maze

Sobota, 26. 12. 2015, 15.17

8 let, 5 mesecev

L'Equipe: Usain Bolt in Serena Williams najboljša, Tina Maze peta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Jamajški atlet Usain Bolt in ameriška teniška igralka Serena Williams sta najboljša športnika po izboru osrednjega francoskega športnega časnika L'Equipe.

V ženski konkurenci je visoko peto mesto zasedla slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki je v pretekli sezoni za las zgrešila veliki kristalni globus, v tej sezoni pa ne nastopa.

Bolt je v izboru francoskega časnika laskavo priznanje osvojil tudi v letih 2008, 2009 in 2012, letošnjo nagrado pa si je prislužil zaradi trojne zmage na svetovnem prvenstvu v Pekingu v tekih na 100 in 200 metrov ter v štafeti 4 x 100 metrov. Williamsova je tretjič osvojila to nagrado, najboljša je bila tudi v letih 2012 in 2013. V tej sezoni je osvojila tri turnirje za grand slam v Melbournu, Parizu in Wimbledonu ter sezono končala kot prva igralka na lestvici WTA.

Za Williamsovo so se uvrstile ameriška plavalka Katie Ledecky, francoska kolesarka Pauline Ferrand-Prevot, avstrijska alpska smučarka Anna Feininger in Slovenka Tina Maze. V moški konkurenci so se za Boltom uvrstili srbski teniški igralec Novak Đoković, novozelandski igralec ragbija Dan Carter, ameriški košarkar Stephen Curry in argentinski nogometaš Lionel Messi.

Ne spreglejte