Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 8. 2020,
8.58

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Ronaldinho

Torek, 25. 8. 2020, 8.58

3 leta, 8 mesecev

Ronaldinha izpustili iz pripora v Paragvaju

Legendarni Brazilec bo končno spet zadihal na prostosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Ronaldinho | Ronaldinho si lahko oddahne. Po petih mesecih je spet na prostosti. | Foto Reuters

Ronaldinho si lahko oddahne. Po petih mesecih je spet na prostosti.

Foto: Reuters

Končala se je petmesečna paragvajskega avantura nekdanjega brazilskega nogometnega zvezdnika Ronaldinha, ki je bil v tej južnoameriški državi vse od 7. marca v priporu zaradi ponarejene potne listine. Kot je poročal BBC, so paragvajske oblasti 40-letnega nogometaša izpustile iz hišnega pripora, bo pa moral Ronaldinho vseeno plačati denarno kazen.

Ronaldinho se je znašel v kolesju paragvajskih sodnih oblasti, potem ko je skupaj z bratom v državo vstopil s ponarejenimi potnimi listinami.

Ronaldinho, dvakratni najboljši nogometaš sveta ter leta 2002 z Brazilijo svetovni prvak, ter njegov brat in hkrati menedžer Roberto Assis sta bila vse od vstopa v Paragvaj v priporu. Sprva sta prebila en mesec v zaporu, a pozneje so ju oblasti v zameno za skoraj 1,5 milijona evrov varščine spustile v hišni pripor.

Hišni pripor je preživel v razkošnem hotelu. | Foto: Reuters Hišni pripor je preživel v razkošnem hotelu. Foto: Reuters

Iz zapora v luksuzni hišni pripor

Tako sta zadnjih nekaj mesecev, vse od aprila, prebila v luksuznem hotelu v središču paragvajskega glavnega mesta Asuncion. Oba so zdaj izpustili in sta na prostosti ter lahko znova potujeta domov v Brazilijo, čeprav morata po sklepu sodišča skupaj plačati skoraj 200 tisoč dolarjev oziroma 170 tisoč evrov kazni oziroma odškodnine paragvajski državi.

40. rojstni dan v paragvajskem zaporu

Ronaldinho je potoval v državo kot ambasador kampanje za socialno prikrajšane otroke. Svoj 40. rojstni dan je preživel v paragvajskem zaporu, preden sta z bratom plačala varščino in se preselila v luksuzni hotel v karanteno.

Ronaldinho | Foto: Reuters Foto: Reuters

Za potovanje s ponarejenimi potnimi listi je v Paragvaju sicer zagrožena zaporna kazen do pet let zapora. Oba brata sta v zameno za izpustitev iz hišnega pripora priznala krivdo.

Paragvajsko sodišče je sicer presodilo, da je imel Ronaldinhov brat večjo krivdo, kajti vedel je, da potujeta s ponarejenimi dokumenti. V Paragvaju bo imel Ronaldihnov brat kazensko kartoteko, v Braziliji pa se bo moral dve leti javljati brazilskim oblastem v Riu de Janeiru kot del dogovora, saj Brazilije 24 mesecev ne bo smel zapuščati.

Ronaldinho, ki je v karieri igral za takšne klube, kot so Barcelona, PSG in AC Milan, po lastnih besedah ni vedel, da je njegov potni list ponarejen.

Ne spreglejte