Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 7 mesecev

Kopitar tudi tokrat brez konkurence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Anže Kopitar vas je po drugi zaporedni zmagi v finalu Stanleyjevega pokala še drugi teden zapored prepričal, da ste ga izglasovali za Sportalovega športnika tedna.

Anže Kopitar je storil še en korak proti največjim zvezdam v ligi NHL, saj je v podaljšku odločil prvi finalni obračun v ligi NHL med LA Kings in New Jersey Devils.

Jasmin Kurtić je v vsega štirih dneh zabil dva gola iz zelo podobnega položaja. Najprej v dresu reprezentance, nato pa še v dresu Vareseja proti Hellasu iz Verone, kateremu je pomagal do preboja v finale dodatnih kvalifikacij za preboj v serie A.

Teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v tretji krog odprtega prvenstva Francije v Parizu v konkurenci dvojic, tako ženskih kot tudi mešanih.

Mlada slovenska reprezentanca do 21 let je z zmago v sodniškem podaljšku proti Malti storila pomemben korak do prvega mesta v kvalifkikacijah za EP 2013.

Na odprtem prvenstvu Kranja v plavanju je med slovenskimi reprezentanti vnovič izstopala Radovljičanka Anja Klinar, ki je dobila prestižni dvoboj s Saro Saro Isaković na 200 prosto, kasneje pa je dosegla še zelo solidnih 2:16,06 na 200 mešano.

Jošt Zakrajšek je na tretji tekmi svetovnega pokala v Moskvi priveslal do največjega uspeha, odkar je slalomska in spustaška tekmovanja na divjih vodah zamenjal za sprint na mirnih vodah.

Po zmagi na drugi tekmi svetovnega pokala v šprintu in drugem mestu v spustu je bil slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič razred zase tudi na tretji tekmi svetovnega pokala v Banji Luki. Na zadnji tekmi sezone v klasičnem spustu na reki Vrbas pri Banja Luki je osvojil tretje mesto in na ta način postal zmagovalec svetovnega pokala.

Slovenske judoistke so na tekmi svetovnega pokala v Bukarešti dosegle dve uvrstitvi na stopničke. Nina Miloševič je bila v kategoriji do 63 kilogramov druga.

Telovadec Mitja Petkovšek je na svetovnem pokalu v Mariboru zmagal na bradlji. Telovadka Teja Belak pa je na 45. Šalamunovem memorialu osvojila kar dve medalji. Šele 18-letna Ljubljančanka je najprej zmagala na preskoku, na gredi pa osvojila bronasto kolajno.

Marko Kump je zmagovalec enodnevne kolesarske dirke za Veliko nagrado južne Koroške (1.2).

Ne spreglejte