Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2011,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Mušič Olimpija Tilia

Torek, 18. 10. 2011, 12.38

8 let

Aleš Mušič: S takšnim vratarjem in branilci vse veliko lažje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tilia Olimpija ima za sabo najboljši štart od vstopa v EBEL, saj zaseda visoko tretje mesto. Med igralci je že svojo trinajsto točko dosegel Aleš Mušič, ki se je odlično ujel s soigralcema v napadu.

Za otroka Olimpije je to leto nekaj posebnega. Pred nekaj več kot dvema mesecema je prvič postal očka, po rojstvu sina Jana pa na igrišču deluje kot prerojen. S svojima soigralcema v napadu, Johnom Hughesom in Justinom Taylorjem, se je odlično ujel in na enajstih tekmah vpisal v statistiko trinajsto točko. Za primerjavo, v pretekli sezoni, ki jo je na začetku zaznamovala tudi hujša poškodba, je dosegel le točko več.

Za vami je odličen štart v sezoni. Po dvanajstih krogih zasedate visoko, tretje mesto … Podobno smo štartali tudi prvo sezono, ko je bil trener Rahmatullin, tako da upam, da se ne bo ponovilo kaj takega kot takrat. Za zdaj smo zares zelo uspešni, tako moramo nadaljevati tudi v prihodnosti.

Letos igrate nekoliko drugačen sistem igre. Vse se začenja v obrambi, iz katere nato vse izhaja … Zelo se pozna, da imamo kakovostne branilce. Igramo vsi za enega, eden za vse. Med vratnicami imamo odličnega čuvaja mreže, ki mu skušamo maksimalno pomagati. Predvsem poskrbimo, da nasprotnik ne prihaja do odbitih strelov, zato plošček kar se da hitro pošljemo stran od naših vrat. Branilci nato z dobrimi podajami poskrbijo za tekoč prenos igre iz obrambne v nevtralno tretjino ter nato napadalno. Veliko lažje je igrati, ko dobiš uporaben plošček. Tako si nevarnejši, pritiskaš na nasprotnikove igralce.

Povsem drugačne predstave kažete tudi na gostovanjih. Kaj se je spremenilo glede na preteklo sezono? Imate več samozavesti? Tako je. Dober začetek nam je namreč dal več samozavesti. Če dobro štartaš v sezono, je potem vse lažje.

Odlično ste se ujeli z Johnom Hughesom in Justinom Taylorjem … Z njima zelo rad igram. Kot sem že omenil, dobimo od Fraserja in Hothama zelo dobre podaje, prvi se hkrati odlično vključuje v napade, tako da si pripravimo veliko priložnosti. Zares smo se dobro ujeli in upam, da bomo tudi na naslednjih tekmah prikazali podobne igre in nadaljevali v takšnem ritmu pri doseganju zadetkov.

Kaže, da tudi garderoba dobro "diha". Morda letos ni takšne razlike v letih, kot je bila v preteklosti? To je res. Najstarejši je Petr Šachl s 33 leti, drugače pa smo v povprečju stari okoli 25 let. Smo zelo mlada ekipa, v kateri imamo bolj ali manj enake interese. Zato smo zelo homogeni, zares smo se dobro ujeli in to je po vsej verjetnosti tudi ključ do uspeha.

V pretekli sezoni, ko ste imeli tudi težavo s poškodbo, ste dosegli le 14 točk, letos pa ste že pri trinajstih … Za zdaj mi gre zares dobro, upam, da bo šlo tako tudi v prihodnje. Zavedam pa se, da se takšen niz lahko zelo hitro konča. Na vsaki tekmi dam vse od sebe, je pa res, kot sem že omenil, da sem se odlično ujel s svojima soigralcema v napadu in to je eden od razlogov, da sem tako uspešen.

Ste kaj presenečeni nad obiskom tekem? Imate odlične rezultate, vendar pa je znalo biti v preteklih sezonah tudi več navijačev kot v tej, ko se jih zbere v povprečju okoli 2.000 na posamezni tekmi? Drži, da smo jih pričakovali nekoliko več zaradi naših predstav. Vendar tako je, mi nimamo vpliva na to, da bi imeli več obiskovalcev. Je pa res, da nas zvesti navijači, ki pridejo na vsako tekmo, spremljajo tudi na gostovanjih in nam z bučnim navijanjem pomagajo do zmag. Tudi v Tivoliju se zdi, da se na zadnjih tekmah vrača pravo vzdušje, ko so navijači glasni. V teh primerih je lažje igrati, saj te navijači bodrijo in s tem dvignejo. Upam, da jih bo v petek čim več odšlo tudi na Jesenice in da bomo tudi z njihovo pomočjo premagali 'železarje'.

Presenečenje predstavlja tudi SAPA Fehervar, ki je na četrtem mestu … Brez dvoma. V preteklih sezonah so bili uvrščeni podobno kot mi, se pravi, spodnji del lestvice. Letos so pri vrhu. Po vsej verjetnosti podobna zgodba kot pri nas, dober štart, ki jim je dal 'krila' in je lažji. Če primerjamo z Beljakom, ki jim ne gre prav nič, zasedajo zadnje mesto, po tem pa se jim bo zelo težko pobrati. Nekaj bodo morali spremeniti, to pa bodo morali narediti po svoje.

Za konec se usmeriva še proti petkovemu večnemu derbiju. Pričakovanja? Odigrati bomo morali predstavo, ki jo kažemo že od začetka sezone. Ne smemo se ozirati, kako bo igral tekmec. Igrati moramo svojo igro. Bomo pa morali biti disciplinirani, napraviti moramo minimalno število izključitev. Kdor bo naredil več napak v obrambi, bo na koncu izgubil. Kot sem že omenil, igrati bomo morali svojo igro, se ne ozirati na igro nasprotnika, tako bosta točki potovali v Ljubljano.

Ne spreglejte