Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
21. 12. 2011,
20.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleksander Sekulić

Sreda, 21. 12. 2011, 20.57

8 let

Aleksander Sekulić: Presenetili bomo kakšnega favorita

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po koncu uvodnega dela evropskega pokala je trener Krke Aleksander Sekulić že uperil pogled v naslednje nasprotnike v tem tekmovanju, spregovoril pa je med drugim tudi o krču v ligi ABA in okrepitvah.

Uvodni del evropskega pokala ste zaključili z zmago proti Le Mansu, nekako pa je bilo videti, da ste želeli nekoliko spočiti nosilce igre ... Za ta korak sem se odločil, ker nas že v petek časa pomembna tekma z Zlatorogom, proti Le Mansu pa pravega tekmovalnega naboja ni bilo, saj smo si napredovanje že prej zagotovili. Poleg tega so takšne tekme glede poškodb zelo tvegane. Ne glede na to pa mora dati prav vsak posameznik na parketu svoj maksimum. Predvsem iz enega razloga. V nasprotnem primeru se ti lahko hitro kaj pripeti in se poškoduješ – sploh če nisi stoodstotno pri stvari.

Približno mesec dni boste imeli čas, da se pripravite na drugi del evropskega pokala, v katerem vam bodo nasproti stali Banvit, Spartak St. Petersburg ter Budućnost. Kakšni bodo vaši cilji med najboljšimi šestnajstimi moštvi? Vedeli smo, da smo imeli že v prvem delu zelo kakovostne nasprotnike, kar se individualne moči tiče. Vemo, da nas čaka zdaj bistveno težje delo. Naslednji tekmeci so zagotovo močnejši, sploh ker so zmagovalci skupin. A se ne predajamo. Želim si le, da bodo fantje borbeni na vsaki tekmi. Verjamem tudi, da lahko presenetimo katerega od favoritov.

Nasproti vam bo stal Jure Zdovc s Spartakom. Bo to za vas posebna tekma, ker se boste pomerili s priznanim slovenskim trenerjem? Vedno sem vesel, če je na drugi strani trener, ki je obenem kolega, prijatelj. Če je povrh vsega še Slovenec, je toliko lepše. Veselim se te tekme.

Dirigentsko palico na mestu glavnega trenerja ste prevzeli po odhodu Nenada Trajkovića. Ste se navadili na novo vlogo, s katero ste se sicer že spoznali pri Slovanu, a je v Novem mestu zagotovo več pritiska? Tu se ni kaj za privajati. Nekaj več odgovornosti seveda je in to se čuti. Ekipo zelo dobro poznam in je zato bistveno lažje delati. Z igralci sem že več kot leto dni skupaj. Meni je veliko lažje voditi ekipo, ker jo poznam, kot pa če bi jo prevzel kak nov trener.

Tako kot pri Olimpiji je tudi vaš igralski kader doživel odhode nekaterih ključnih igralcev. Najbolj ste ''tanki'' na mestu centra. Koliko ste oddaljeni od morebitne nove okrepitve? Imamo nekaj košarkarjev zapisanih v beležki. O imenih še ne bi govoril. Upam, da bomo na tekmi proti Maccabiju, torej takoj po novem letu, že zaigrali v popolni postavi.

Medtem ko v Evropi dobro nastopate, pa ste nekako v krču v ligi ABA. Zakaj se tudi v jadranskem tekmovanju še ni zgodil preskok? Dobro se zavedamo, da v ligi ABA nismo dosegli tistega, kar smo si zastavili. Največja težava je v tem, ker smo bili na zelo malo tekmah povsem kompletni. Vedno nam je kdo manjkal. Upam, da bomo kmalu lahko zaigrali v popolni sestavi. Takrat nam bo lažje in bo manj nihanj v igri. Moramo dobiti petkovo tekmo z Zlatorogom. Je pa za nas vsak obračun težak, ne glede na to, ali igramo proti ekipi z vrha lestvice ali s tistimi z repa razpredelnice. Dolžni smo v tej ligi in čas je, da naredimo kaj več.

Bližajo se praznični družinski dnevi. Bodo imeli fantje kaj prostih dni? Bosta Američana lahko odpotovala v ZDA? Imeli bodo treninge. Malo počitka bo med božičnimi prazniki, vendar ne veliko, saj imamo naporen ritem. Američana bosta šla za dva, tri dni domov, da vidita družino. Vse skupaj pa bo zelo malo časa za oddih.

Ne spreglejte