Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
2. 7. 2013,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Žvižej Uroš Zorman

Torek, 2. 7. 2013, 19.01

8 let

Žvižej rad zaliva in še prijateljuje z zvezdnikom Barcelone

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trenutno še uživa na dopustu, čez tri tedne pa že začne priprave. Z Luko Žvižejem smo v blagodejni senci poklepetali na rokometnem taboru Uroša Zormana.

''Pri Urošu nisem sodeloval samo na enem taboru. Mislim, da lani, ker sem tedaj imel neke druge obveznosti. Reden gost sem, prijetno se počutim. S spremljevalci se poznam, rad pa se pozabavam tudi z otroki. Nekateri so bolj vajeni tega, da športnike vidijo bolj od blizu, drugi gledajo bolj z odprtimi očmi. Meni je všeč. Dokler bom imel to možnost, se bom podobnih stvari udeleževal,'' je zatrdil starejši Žvižej, varno opazujoč priljubljene vodne igre pa smo se na lastne oči prepričali, kako dobro se znajde v vodnih norčijah in kako z veseljem zaliva mlajše in starejše. No, mokroto pa je - kot lahko preverite v spodnji galeriji - občutil tudi sam. Vseeno celjsko levo krilo ne razmišlja, da bi podoben tabor priredil tudi sam: ''Kamp ima Uroš že vrsto let, ima ga tudi Aleš Pajovič. Tudi celjski klub ga je letos pripravil prvič, tam sem bil tudi sam. V Podčetrtku so bili otroci malo več v dvorani. Da bi sam organiziral kaj podobnega, zato ne razmišljam. Česa takega ne moreš delati sam, gre za veliko odgovornost.''

Jasno, kljub igrivemu razpoloženju nismo mogli mimo tekmecev Celjanov v ligi prvakov. Veszprem, Zagreb, St. Petersburg, Rhein-Neckar Löwen in kvalifikant prihajajo v celjsko gnezdo. ''Ekipa bo gotovo drugačna, ampak njeno jedro ne bo veliko spremenjeno. Izgubili smo Alema Toskića, upam, da se to ne bo preveč poznalo in da bodo trije mladi krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Igor Žabič in Vid Poteko zakrpali luknjo. Morali jo bodo. Naša skupina je atraktivna. Glede na tekmece si lahko zastavimo za cilj preboj v naslednji krog. Nasprotniki bi lahko napolnili Zlatorog. Predvsem doma moramo pokazati pravo igro, seveda tudi v gosteh. Fantje že imajo za sabo sezono lige prvakov, v kateri smo se odlično odrezali. Naša naloga je, da igro še stopnjujemo. Verjamem, da si lahko zagotovimo preboj iz skupine. Vse pa je odvisno od nas. Ne smemo se zadovoljiti s tistim, kar smo storili v preteklosti. Ko nisi storil še nič posebej velikega in napadaš rezultat, so vsi s tabo. Ko pa prideš do točke in si želiš napredka, se od tebe več pričakuje. Zato je manj prostora za spodrsljaj, kot bi ga bilo sicer,'' ugotavlja celjski kapetan.

Ne spreglejte