Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman Sergej Rutenka Belorusija

Sobota, 15. 6. 2013, 11.26

8 let

Zorman sporoča Rutenki: Več sreče prihodnjič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z Urošem Zormanom o jutrišnji tekmi z Belorusijo, Sergeju Rutenki in evropskem prvenstvu. "Zanima nas le zmaga," pravi kapetan slovenskih rokometašev.

Uroš Zorman in druščina si bolj zanimivega in razburljivega zaključka kvalifikacij, o uvrstitvi na evropsko prvenstvo bo odločala zadnja tekma v Stožicah, ne bi mogli želeti. "Mislim, da nervoze ni čutiti. Zadnji tekmi enostavno moramo zmagati (prvo v Romuniji so že, op. a). kakorkoli že stvar obrnemo. V zadnjih letih smo si na ramena oprtali nahrbtnik. Želimo si biti del elite, kar iz leta v leto dokazujemo. Počasi bi se lahko vrnili na pota stare slave in v tem bazenu plavali na daljši rok. Če hočemo to doseči, je stvar jasna: zmaga proti Belorusiji, odhod na EP, tam pa nova dokazovanja," je odločen kapetan, ki pravi, da določen pritisk je prisoten, a so prestari, da bi mu podlegli.

"Nobenih izgovorov ni. Želimo si biti del elite, vsi si želimo biti vrhunski igralci in vemo, kaj k temu sodi. Vse reprezentance so v istem s*****, za vse je konec sezone. Vidimo pa lahko, kako tisti, ki so v eliti oddelajo takšne tekme. Če hočemo tudi mi delovati na tej ravni, nam kaj drugega kot zmagati ne preostane. O čem drugem sploh ne razmišljamo," je bil slikovit Zorman.

"Vsak je svoje sreče kovač"

Zormana presenetljiva zmaga Belorusije, ta je v sredo visoko premagala Islandijo, ne zanima. "O tem se nima smisla pogovarjati. Če bi zmagali za 50 golov ali pa izgubili za tri, bi bilo vseeno. Vsak je svoje sreče kovač. Vse imamo v svojih rokah, kar je hvala bogu najbolj pomembno. O tej tekmi se nismo niti pogovarjali, saj nima smisla izgubljati besed."

Jutri bo v Stožicah v dresu Belorusije nastopil tudi zvezdnik, ki ga slovenska javnost še kako dobro pozna. Mož, proti kateremu je Zorman pred natanko dvema tednoma igral v polfinalu lige prvakov. Gre seveda za Sergeja Rutenko. Na koncu lige prvakov ni uspelo osvojiti ne enemu ne drugemu. " Vseeno je, če si drugi, tretji ali četrti. Šteje samo prvo mesto in zvezdica. Sem pa izjavil, da bo Sergej prej evropski klubski prvak kot pa udeleženec evropskega prvenstva. Mislim, da je letos zaključil. Ni bil evropski prvak, na evropsko prvenstvo pa tudi ne bo šel. Tako je to. Več sreče prihodnjič, pri nas je ne bo našel."

Ne spreglejte