Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 6. 2011,
18.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boris Denič Uroš Zorman Dragan Gajić

Nedelja, 12. 6. 2011, 18.54

7 let, 12 mesecev

Zmagovita popotnica za Srbijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu kvalifikacij za Euro 2012 brez težav premagala Ukrajino. Slovenci so navduševali z natančnostjo v napadu in borbenostjo v obrambi.

Slovenska rokometna reprezentanca je srečanje zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Srbiji proti izbrani vrsti Ukrajine začela z informacijo, da je na Euro 2012 že uvrščena, saj je Poljska premagala Portugalsko in tako Sloveniji že zagotovila vstopnico za nastop v Srbiji. Izbranci selektorja Borisa Deniča so tako lahko proti Ukrajincem nastopili povsem sproščeni.

Natančno v napadu, trdno v obrambi

Strelski led je prebil Dragan Gajić (ob polčasu je zbral šest zadetkov), uspešno pa so mu sledili tudi soigralci, ki v prvi polovici prvega polčasa skorajda niso poznali zgrešenega strela. Ukrajinci so se skušali reševati s trdno obrambo, a pri tem so si nabirali le izključitve. V 16. minuti je ukrajinski selektor Leinid Zakharov vzel minuto odmora, saj so njegovi varovanci zaostajali že z 10:14. Pet minut pred koncem je Slovenija po dveh zadetkih (najprej iz igre, nato še iz sedemmetrovke) Matjaža Brumna povedla že s +8 (20:12). K tej visoki prednosti je veliko pripomogla zelo dobra in zbrana igra v obrambi, ki je ukrajinskim velikanom preprečevala lahke zaključke. Igralci so na odmor odšli pri rezultatu 22:16.

Gledalcem zastal dih

Druga polovica srečanja se je začela s hitro igro po celem igrišču. Goli so padali kot po tekočem traku – Gajić, Natek, Bezjak…, z asistencami pa se je izkazal kapetan Uroš Zorman. Ukrajinci so poleg vsega nabirali napake v napadu in tako je prednost znova narasla na +8 (30:22). V 43. minuti pa je v dvorani zastal dih vseh prisotnim, ko je po prekršku na tleh obležal mladi Matej Gaber. Ob glasnem pozdravu so ga iz dvorane odpeljali na nosilih. To je nekoliko zmotilo zbranost slovenske reprezentance, saj sta sledili dve zapravljeni sedemmetrovki. Ker je bila prednost 15 minut pred koncem že +10 (34:24), je Boris Denič na igrišču priložnost ponudil tudi manj izkušenim reprezentantom. Tudi v vratih je Gorazda Škofa (11 obramb) zamenjal Matevž Skok. Rokometaši so ponujeno s pridom izkoristili. Med drugim je Nenad Bilbija sprožil dve neubranljivi "bombi", svoje spretnosti pa je pokazal tudi Jure Dolenec.

Pet minut pred koncem so Slovenci povedli že z dvanajstimi goli (39:27) in zmaga sploh ni bila vprašljiva, zanimala nas je le še razlika. Med strelce so se vpisali prav vsi slovenski reprezentanti, razen Petra Puclja in obeh vratarjev. Gajić je bil natančen kar devetkrat, Brumen pa sedemkrat. Gledalci so glasno pozvali "Vsi na noge!" in tako pričakali zadnji sodnikov žvižg. Na semaforju se je izpisal izid 43:32.

Ne spreglejte