Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2013,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Hamburg Celje PSG Renato Vugrinec

Sreda, 25. 9. 2013, 16.17

8 let

Zmaga Celja, poraz Velenja, Vugrinec "paral" mrežo PSG-ja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Celja so v 2. krogu lige prvakov v dvorani Zlatorog premagali St. Petersburg. Gorenje je med tednom vknjižilo poraz proti Hamburgu. Skopje je premagalo PSG z devetimi goli Renata Vugrinca.

Za celjske rokometaše je že v drugem krogu lige prvakov prišel evropski dan D. Zmaga nad St. Petersburgom je bila praktično obvezna. V prejšnjem krogu so pivovarji namreč v Zagrebu izgubili. Rusi so bili enakovredni Celjanom le na začetku tekme. Domači so kmalu ušli na varno prednost in jo rutinirano držali vse do konca dvoboja.

Velenjčani so na začetku držali stik s Hamburgom, nato pa so se branilci evropskega naslova odlepili. V 16. minuti je Hamburg povedel za štiri gole (12:8) in Ivan Vajdl je vzel minuto odmora. Vendar gostitelji so stopnjevali ritem in povedli tudi že za deset golov (20:10) in prepričljivo dobili prvi polčas (21:13). Drugi polčas so Velenjčani odigrali zelo solidno in zaostanek znižali na štiri gole zaostanka (31:35), vendar se Hamburgu bolj niso približali (41:32). Velenjčani bodo v naslednjem krogu igrali proti Flensburgu.

Dean Bombač, ki je skupaj dosegel štiri gole, je bil v končnici z dvema zadetima sedemmetrovkama eden odločilnih kamenčkov v mozaiku domače zmage pri ekipi Borisa Deniča. To sta bili prvi točki za Beloruse, potem ko so v 1. krogu klonili pred bogatim Parizom. Uroš Bundalo je prispeval tri gole, David Miklavčič pa ni zadel. Za Vardar je Matjaž Brumen dal štiri zadetke. Eden domačih junakov je bil tudi vratar Dimitrije Pejanović, ki je pri vodstvu svojega kluba za gol obranil ''zicer'' Makedoncem. V Skpopju je pri Metalurgu gostoval bogati PSG, Renato Vugrinec pa je bil z devetimi goli eden najzaslužnejših za senzacionalno zmago domačih. Kielce so zabeležile zanesljivo zmago proti Kobenhavnu, Uroš Zorman je dosegel en gol.

Ne spreglejte