Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2018,
19.16

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović Laško Jure Dolenec

Ponedeljek, 2. 4. 2018, 19.16

6 let

Okrnjena Vujovićeva četa zbrana za dvojni napad na Belorusijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Veselin Vujović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska moška članska reprezentanca se je zbrala v Laškem, konec tedna pa bo odigrala dve pripravljalni tekmi proti Belorusom. Selektor Veselin Vujović je poklical 23 rokometašev, znova pa bo pogrešal nekaj poškodovanih nosilcev igre.

Izbrana vrsta Slovenije, ki bo aprilske treninge in tekmi izkoristila za čim boljšo pripravo na junijske kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019 proti Madžarski, je znova nekoliko okrnjena - zaradi poškodb v Laškem ni Marka Bezjaka, Klemna Ferlina, Mateja Gabra in Nika Henigmana, zaradi česar je moral selektor Veselin Vujović nekoliko spremeniti seznam rokometašev, ki šteje 23 imen.

Težave s kolenom ima z zadnje tekme Sportinga tudi Matevž Skok, ki bo pod nadzorom reprezentančne zdravstvene službe opravil dodatne preglede.

Za ogrevanje dvakrat z Belorusijo

Slovenija se bo ta konec tedna dvakrat pomerila z Belorusijo, deseto ekipo evropskega prvenstva, s katero se je doslej pomerila na devetih tekmah, na katerih so Slovenci šestkrat zmagali, enkrat remizirali in dvakrat izgubili. Nazadnje sta se moštvi pomerili na svetovnem prvenstvu v Dohi, kjer je naša izbrana vrsta zmagala s 34:29.

Jure Dolenec: Vesel sem, da imamo znova na voljo tak teden, v katerem bomo lahko delali samo na naši igri, zazrli vase in poskušali vse dvigniti na še višjo raven.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jure Dolenec: Vesel sem, da imamo znova na voljo tak teden, v katerem bomo lahko delali samo na naši igri, zazrli vase in poskušali vse dvigniti na še višjo raven. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Dobro je spet videti reprezentančne soigralce"

"Dobro je spet videti reprezentančne soigralce, žal mi je le, da nekaterih zaradi poškodb ni z nami, a to je normalno, saj so sezone dolge, tekem pa veliko. Vesel sem, da imamo znova na voljo tak teden, v katerem bomo lahko delali samo na naši igri, zazrli vase in poskušali vse dvigniti na še višjo raven. Na ta način se bomo zagotovo čim bolje pripravili na kvalifikacije proti Madžarski, izjemno pomembne za prihodnja leta, v katerih nas čaka ogromno dela. Temelje za to moramo postaviti že zdaj," je ob zboru povedal povratnik po poškodbi Jure Dolenec.

Pripravljalni tekmi:

Trbovlje, sobota, 7. aprila, ob 18.00:

Slovenija - Belorusija

Laško, nedelja, 8. aprila, ob 18.00:

Slovenija - Belorusija

Ne spreglejte