Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2013,
10.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2013, 10.29

7 let, 12 mesecev

Vladan Matić: Slovenija ima odprto pot do polfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po veličastni zmagi Slovenije nad Srbijo smo klepetali s trenerjem Celja Vladanom Matićem, ki mu je ob spremljanju tekme srce bilo za obe reprezentanci. Navdušil ga je predvsem Borut Mačkovšek.

Verjetno ga ni junaka, ki še ne ve, da je slovenska rokometna reprezentanca v sobotnem derbiju skupine C svetovnega prvenstva premagala Srbe in brez poraza zavzela končno prvo mesto. Po zmagi smo poklicali celjskega trenerja Vladana Matića, ki je še posebej budno spremljal šesterico svojih igralcev: Boruta Mačkovška, Luko Žvižeja, Sebastiana Skubeta in Gašperja Marguča v dresu Slovenije ter Alema Toskića in Nemanjo Zelenovića v dresu Srbije.

Preveliko spoštovanje do Stanića?

"Najprej bi dejal, da sem zelo vesel, da so moji igralci imeli lepe vloge. Dobro je, da je tudi Marguč dobil priložnost in zabil dva pomembna gola. Navdušil me je Mačkovšek, ki je zopet igral vrhunsko. To je Borut, on je velik talent. Res je biser. A kot je rekel Denič, on mora odigrati še 150 takih tekem. Nekoliko slabše je odigral v obrambi, v napadu pa je bil fantastičen. Tudi Skube in Luka sta bila odlična, prav tako Toskić in Zelenović. Moji igralci so dobri, veste" je bil po tekmi nasmejan in izjemno dobre volje Matić, ki kljub temu, da je sam Srb, Sloveniji zmago privošči. "Mislim, da je Slovenija sama kriva, da se je morala na koncu za zmago boriti, saj so jo že držali v rokah. Mogoče so preveč spoštovali Stanića. Zapravili so dve sedemmetrovki in Srbom dovolili, da pridejo v igro."

"Srbi nimajo srednjega zunanjega"

Pri Srbih ga je predvsem zmotilo, da nimajo kakovostnega igralca na položaju srednjega zunanjega. "Ni slaba ekipa, a igrajo brez srednjega zunanjega. Ko je v drugem polčasu Vuković dal priložnost Urošu Mitroviću je bilo precej bolje. A Slovenija je igrala kakovostnejše, lepše in bolj zrelo. Njihova prednost je tudi v tem, da se vedno pojavi nekdo nov. Poleg Mačkovška je pomembna gola zabil Marguč, Bezjak je odigral vrhunsko, na koncu se je izkazal Prošt. Vedno pride nekdo nov, ki doprinese celotni ekipi in lahko odloči tekmo. To je ta širina, to je timski duh. Danes eden, jutri drugi, pojutrišnjem tretji," je nad slovensko reprezentanco navdušen strateg Celja. "Iz srca jim čestitam. Dosegli so pomembno zmago. Zdaj imajo vse odprto. Le pametni morajo biti. Za takšno priložnost so se borili. Zdaj jo imajo in ne smejo je izpustiti iz rok."

Najprej Egipt, nato Rusija, zatem polfinale?

Slovenijo v ponedeljek čaka osmina finala, kjer se bodo pomerili z Egiptom. Če uspejo, jih v četrtfinalu čaka zmagovalec dvoboja Brazilija – Rusija. "Izbrali so si lahko pot. V to so vložili veliko energije, truda in znanja. Priložnosti ne smejo izpustiti iz rok. Samo osredotočeni morajo biti. Pot do polfinala je odprta. Morajo biti le hrabri in še močnejši kot do zdaj," je še dejal Matić. Da bi se le uresničile njegove besede. Slovenija bi sicer najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih dosegla že z zmago v osmini finala, a po takšnem prvem delu z izpadom v četrtfinalu gotovo ne bi bili zadovoljni.

Ne spreglejte