Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2018,
21.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 14. 10. 2018, 21.13

5 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Nantes : Celje PL

Visok poraz celjskih rokometašev v Nantesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Celje Pivovarna Laško | Rokometaši so še drugič v sezoni visoko izgubili v Franciji. | Foto Grega Valančič/Sportida

Rokometaši so še drugič v sezoni visoko izgubili v Franciji.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi petega kroga skupinskega dela evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti Nantesu s 27:38 (13:17). Naslednja tekma jih čaka v nedeljo, 4. novembra, v domači dvorani Zlatorog proti ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja.

Celje Pivovarna Laško
Sportal Zdesetkani Celjani nemočni v Franciji

Nantes je pred domačimi gledalci vpisal drugo zmago v ligi prvakov, Celje, ki je v Franciji igrala močno zdesetkano, pa četrti poraz. Lanski finalisti najprestižnejšega klubskega tekmovanja v Evropi so proti pivovarjem izkoristili daljšo klop, kar 13 igralcev se je vpisalo med strelce, in težave celjskih prvakov v zunanji liniji, odločilno razliko pa naredili na začetku drugega polčasa, ko so prišli do desetih golov prednosti, ki so bili dovolj za mirnejše nadaljevanje.

Celjani so tekmo odprli z golom Tilna Kodrina, nato zapravili priložnost za 2:0, temu pa sledila serija Nantesa, ki so v sedmi minuti vodili s 6:2 in Tomaž Ocvirk je moral vzeti minuto odmora. Po zaostanku s 7:3 so se pivovarji le nekoliko bolj zbrali, pritisnili na igralce francoske ekipe, ki pet minut niso uspeli premagati Klemna Ferlina. Pri 7:5 se je za trenutek zazdelo, da bodo gosti iz Celja ujeli tekmece, toda hitro so se spet znašli v zaostanku štirih golov (5:9). Nekajkrat so se Ocvirkovi fantje spustili na -3, a prednost ob polčasu je znašala +4 (17:13).

Na začetku drugega polčasa so se nad Celjane zgrnili črni oblaki, saj je Nantes v 37. minuti povedel s 23:14, z minuto odmora jih je skušal odgnati celjski trener. V 41. minuti so Francozi prvič na tekmi vodili z desetimi goli prednosti (25:15). Pivovarjem je visok zaostanek uspelo nekoliko zmanjšati, v 50. minuti je bilo 29:23, a je šlo le za nekaj lepših trenutkov. Razlika za trenutno vodilno ekipo francoskega prvenstva je bil več kot dovolj visoka, da so tekmo brez večjih težav pripeljali do konca. Še več, v 59. minuti so prvič na tekmi povedli s +11.

Prvi strelec tekme je bil s sedmimi goli Kiril Lazarov, pri Celju je šestkrat zadel Branko Vujović.

Nantes : Celje Pivovarna Laško 38:27 (17:13)

Dvorana Palais des Sports de Beaulieu, gledalcev 5332, sodnika: Jorum in Kleven (oba Norveška).

Nantes: Auffret 4, Balaguer 5, Claire 3, Delecroix 2, Dumoulin, Emonet 1, Faluvegi 2, Feliho 2, Guillo 1, Hansen 2, Lazarov 7 (2), Pechmalbec 3, Rivera 1, Siffret, Tournat 5.
Celje Pivovarna Laško: Vujović 6 (1), Jurečič 1, Malus 5, Kljun 1 (1), Kosec, Razgor 1, Ovniček 1, Nenadić 1, Panjtar, Ferlin, Kodrin 4, Horžen 4, Anić 3, Bećiri.

Sedemmetrovke: Nantes 3 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (2).
Izključitve: Nantes 6, Celje Pivovarna Laško 14 minut.

Ne spreglejte