Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
31. 5. 2015,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Marguč liga prvakov liga prvakov

Nedelja, 31. 5. 2015, 10.52

8 let

Veszpremu tudi z Gašperjem Margučem uspelo nekaj, kar nikomur ni že 11 let

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je imel Kiel zaradi izkušenj in tradicije vsaj rahlo vlogo favorita, se je v finale rokometne lige prvakov uvrstil Veszprem, za katerega igra Gašper Marguč. Drugi finalist je Barcelona.

V finalu lige prvakov že vse od leta 2004 ni bilo ekipe, ki ne bi prihajala iz Nemčije ali Španije. Da, pred 11 leti je bilo to Celje, ki je tedaj presenetilo vse in vzelo evropski naslov. Dva dni pred sklepnim turnirjem lige prvakov so si pivovarji dokončno priigrali 19. državnega, za evropsko krono pa se bosta pomerila Veszprem in Barcelona.

Madžari, pri katerih je bil eden od ključnih mož Mirko Alilović s 14 obrambami, so z odličnim drugim polčasom pokorili Kiel, navijači zadnjega so prevladovali v do roba napolnjeni areni Lanxess. "Tekma proti Kielu je bila poseben izziv. Zanj je bila skoraj kot domače prizorišče. Nemci so si igro zgradili na naših napakah. V napadu v prvem polčasu nismo bili dovolj natančni. To smo popravili v drugem delu. Zdaj imamo priložnost, da postanemo prvaki, kar bo vsekakor težko," je po srečanju povedal trener Veszprema Antonio Ortega.

Ta je Gašperja Marguča postavil v prvo sedmerico, pozneje sta na desnem krilu igrala tudi Peter Gulyas in Christian Zeitz, Celjan je dobil še nekaj malega priložnosti, a ostal brez zadetka. Vendar statistično ničlo prav gotovo z veseljem žrtvuje za svoj prvi finale kariere. Za njegov klub, ki je bil lani v Kölnu bronast, pa bo to drugi nastop v finalu po letu 2002, ko je bil boljši Magdeburg.

Enajsti Barcelonin finale

Na prvi tekmi sta Nikola Karabatić z osmimi goli in Danijel Šarić z devetimi obrambami v 20 minutah popeljala Barcelono do zmage 33:28 nad Kielcami v 11. katalonski finale.

"To je bila odlična tekma. Borili smo se ves čas, na koncu so odločili naš vratar in izkušnje," je povedal Karabatić. Uroš Zorman za Kielce ni zadel.

Ne spreglejte