Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
25. 1. 2017,
22.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

2

Natisni članek

svetovno prvenstvo slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Sreda, 25. 1. 2017, 22.35

6 let, 6 mesecev

Slovenski selektor pred Francozi

Veselin Vujović: Hotel sem igrati z Nemci, ker so naši dolžniki

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

2

vujović vujovic slovenija rusija rokometna reprezentanca | Foto Sportida

Foto: Sportida

Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović pred četrtkovo polfinalno tekmo svetovnega prvenstva s favoriziranimi Francozi o izboru igralcev, presežku pričakovanj, všečnosti in svojem značaju.

pasica pariz | Foto: "Francozi bodo imeli podporo 16 tisoč ljudi. Mi bomo imeli podporo več tisoč src v Sloveniji in tudi nekdanji Jugoslaviji. Potrudili se bomo, da se ne bomo osramotili. Koga bi si želel v finalu? Hrvaško. Ne zato, ker menim, da jo lahko premagamo, ampak zato, ker bi bilo to zmagoslavje balkanskega rokometa," je pred polfinalom svetovnega prvenstva, na katerem bo drugič v zgodovini in drugič v zadnjih štirih letih nastopila tudi Slovenija, dejal njen selektor Veselin Vujović, ki si je na prvenstvu želel igrati z Nemci.

Pariz, polfinale svetovnega prvenstva v rokometu:

Četrtek, 26. januar:
21.00 Slovenija - Francija

Petek, 27. januar:
20.45 Hrvaška - Norveška

Veselin Vujović o ...

Slovenija - Katar vujović vujovic | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com ... tekmi s Francijo
"Igralce sem, da bi umiril evforijo, vprašal, ali vedo, kdo je bil četrti v Riu. Začeli so razmišljati, nato sem jim dejal, da v spominu ostanejo le zmagovalci. Vsi vemo, da je bila to Danska.

Zakaj bi bili mi četrti? Na tekmi s Francijo bomo poskušali uživati. Če je treba, naj se loba Thierryja Omeyerja ali poda izza hrbta. Če bomo v krču, ne bomo uživali. Ko pa Slovenija uživa, lahko premaga kogarkoli."

... izboru igralcev
"Zdaj se bom izpostavil kot trener, čeprav nimam tega namena. Jan Grebenc iz Ribnice je proti Katarju odigral, kot da bi imel za sabo sto nastopov. Ni Dragana Gajića, ki ga izjemno cenim, ampak vidite, kako igrata Gašper Marguč in Blaž Janc. Morda bo kdo, tudi v Sloveniji, rekel, da nimam prav. Ne poznam poti do uspeha, do neuspeha pač. Če bom želel vsem ugajati, bo to pomenilo propad. Pohvale ali kritike bom na koncu dobival jaz."

vujovic vujović šerbec serbec slovenija islandija rokomet svetovno prvenstvo metz | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Foto: Grega Wernig/Ekipa SN ... značaju in tekmecih
"Moja strokovnost nikoli ni bila sporna. Morda sta kdaj moja značaj in obnašanje prišla navzkriž z vrhunskim trenerstvom.

Zdaj sem obnašanje uskladil. To tekmovanje mi ustreza, čeprav ne želim delati spektakla iz tega rezultata. V skupini smo sicer premagali nekaj resnih ekip, nato Rusijo in Katar.

To ni smetana rokometnega sveta. Ta pa ni prišla do nas, čeprav smo jo čakali. Želel sem si igrati z Nemci, ker so naši dolžniki. Če bi mesto luči osvetlila naša medalja, bi to prvenstvo preseglo moja pričakovanja."
Ne spreglejte