Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2017,
22.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

RK Gorenje Velenje liga Seha Vardar

Nedelja, 5. 2. 2017, 22.34

6 let, 6 mesecev

Velenjčani v ligi Seha priznali premoč Skopju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Gorenje Velenje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometaši Gorenja Velenja so v 13. krogu lige Seha doma izgubili z Vardarjem iz Skopja z 29:31 (13:13)

Konec septembra so Velenjčani na gostovanju v Skopju proti Vardarju, vodilni ekipi lige Seha izgubili z 32:40, danes pa je bila obramba varovancev Boruta Plaskana bolj čvrsta, še zlasti v drugi polovici prvega polčasa, vendar to ni bilo dovolj, da bi v svoji prvi tekmi v letu 2017 presenetili aktualne makedonske državne prvake. Vardar je do zmage prišel šele v končnici tekme, z njo pa si je bolj ali manj že zagotovil prvo mesto po rednem delu tekmovanja, medtem ko je Gorenje Velenje ostalo na šestem mestu z 12 točkami.

V prvih desetih minutah so na igrišču prevladovali gostje, ki so dosegli kar sedem golov in kazalo je, da se bo ponovila septembrska zgodba. Toda po zaostanku štirih golov v 12. minuti (4:8) so se domači rokometaši z golom Nejca Cehteta gostom približali na gol zaostanka (7:8), z odlično igro v obrambi pa so nadaljevali do konca prvega polčasa. V vratih je blestel Klemen Flerin, ki je v prvih 30 minutah ubranil kar deset strelov, tudi tri sedemmetrovke, dve minuti pred koncem prvega polčasa pa je Rok Ovniček po lepem samostojnem prodoru izid izenačil na 12:12. Na veliko veselje domačih navijačev nato Arpada Šterbika premagal Vid Levc, ter Velenjčane popeljal do drugega vodstva na tekmi, vendar je Mijajlo Marsenić poskrbel, da sta ekipi na odmor odšli z neodločenim izidom.

Drugi polčas se je začel po željah velenjske ekipe, ki je z golom Cehteta povedla s 15:13, z golom Gregorja Potočnika pa so z dvema goloma prednosti vodili še v 43. minuti (21:19), toda ob izključitvi Nika Medveda so gostje izid naprej izenačili, nato pa jih je Igor Karačić z golom s sedmih metrov popeljal do vodstva z 22:21. Čeprav so Skopjanci Velenjčanom pobegnili tudi za dva gola, je Cehte zadel za vodstvo domačinov s 26:25. V razburljivi končnici so gostje po zaslugi Vuka Borozana le strli borbene domačine.

Nejc Cehte in Luka Mitrović sta bila s šestimi goli najboljša strelca domače ekipe, v gostujoči jih je Timur Dibirov dosegel osem.

Rokometaši Gorenja Velenja bodo že v sredo, 8. februarja, igrali zaostalo tekmo 11. kroga. V gosteh se bodo pomerili z ekipo Nexe.

Gorenje Velenje : Vardar Skopje 29:31 (13:13)

Rdeča dvorana, gledalcev 1800, sodnika: Brunovsky, Čanda (oba Slovaška).

Gorenje Velenje: Baznik, Cehte 6, Medved 1, Ovniček 2, Levc 1, Stojnić, Toskić 3, Mitrović 6, Potočnik 3, Ferlin, Golčar, Kleč 3, Gams 1, Zaponšek, Nosan, Brumen 3.

Vardar Skopje: Šterbik, Nedanovski, Popovski, Fereirra Moraes, Maqueda 4, Dereven, Karačić 1 (1), Dušebajev 2, Abutović, Canellas 1, Angelov, Čupić 2, Dibirov 8, Šiškarev 3, Borozan 6, Marsenić 4.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 1 (0), Vardar Skopje 4 (1).

Izključitve: Gorenje Velenje 10 minut, Vardar Skopje 2 minuti.

Rdeči karton: /.

Ne spreglejte