Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2018,
11.30

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,95

4

Natisni članek

Natisni članek

Zagreb Slovenska rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018 Črna gora

Sreda, 17. 1. 2018, 11.30

6 let, 8 mesecev

Navijaški izgred na EP 2018 na Hrvaškem

V Zagrebu napadli Črnogorce, dekletu grozili z nožem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,95

4

Črna gora rokomet Zagreb | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Skupina devetih črnogorskih rokometnih navijačev je po ponedeljkovi tekmi z Makedonijo (28:29) doživela neprijetnost. Ko je zapuščala zagrebško Areno, jo je v okolici dvorane napadla večja skupina zamaskiranih navijačev. Črnogorci so jo odnesli brez hujših poškodb, po njihovem mnenju pa so jih napadli navijači zagrebškega Dinama, pripadniki navijaške skupine Bad Blue Boys.

Na evropskem prvenstvu v rokometu, ki poteka na Hrvaškem od 12. januarja, ni bilo zaznanih navijaških izgredov. Vse do ponedeljka, ko je v Zagrebu kratko potegnila skupina črnogorskih navijačev. "Po tekmi v Zagrebu so nas napadli 'bratje'. Pričakali so nas v zasedi in napadli v bližini dvorane Arena. Verjetno so bili to navijači zagrebškega Dinama – Bad Blue Boys. Na srečo nihče izmed nas ni utrpel hujših poškodb," se je na družbenem omrežju Facebook glasil zapis navijaške skupine Črnogorci jug.

Ostali brez nahrbtnika, v katerem je bil denar

Navijaška skupina Črnogorci jug je pred dvobojem z Makedonijo tako pozirala sredi zagrebških ulic. | Foto: Facebook Navijaška skupina Črnogorci jug je pred dvobojem z Makedonijo tako pozirala sredi zagrebških ulic. Foto: Facebook Napad se je zgodil v bližini največje športne dvorane na Hrvaškem, v slabo osvetljenem delu Zagreba. Devet črnogorskih navijačev, med njimi je bila tudi pripadnica nežnejšega spola, je zapuščalo prizorišče ponedeljkove tekme. Bili so v gneči, v kateri so bili tudi navijači iz Nemčije, Makedonije in Slovenije. Najprej so do njih pristopile tri osebe. Po mnenju črnogorskih navijačev so imele nalogo, da v koloni navijačev prepoznajo tiste s črnogorskimi znamenji in nato preostalim napadalcem, ki so prežali v zasedi, dajo znak za napad.

Navijaška skupina Črnogorci jug je pojasnila, da je bilo napadalcev od 30 do 40. Ko so prišli do njih, so edinemu dekletu v skupini z nožem zagrozili, naj odpre torbico. "Nato so opazili, da eden izmed naših članov nosi nahrbtnik. Pohiteli so do njega in mu ga vzeli. V njem je bilo veliko osebnih stvari, zastava naše navijaške skupine in veliko denarja, s katerim smo skrbeli za stroške na gostovanju," je sporočila napadena skupina in dodala, da so zamaskirani napadalci tekel za Črnogorci vse do bližnje postaje za tramvaj.

Vse to se je dogajalo pred očmi navijačev iz drugih držav. Črnogorci so razočarani nad akcijo napadalcev, saj skupino sestavljajo predvsem rokometni zanesenjaki, ne pa navijači ultras.

Zvečer v Areni proti Sloveniji

Črnogorci lahko danes izločijo Slovence in se uvrstijo v drugi del evropskega prvenstva. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Črnogorci lahko danes izločijo Slovence in se uvrstijo v drugi del evropskega prvenstva. Foto: Žiga Zupan/Sportida Napadeni navijači so neprijetnost, ki so jo doživeli v hrvaški prestolnici, prijavili policiji, Rokometni zvezi Črne gore in črnogorski ambasadi v Zagrebu.

Če se Slovenija v popoldanskih urah ne bo odločila za odhod z evropskega prvenstva, bodo lahko črnogorski navijači zvečer na delu še enkrat spremljali ljubljence. Na tribunah jih bo v tem primeru pričakalo več tisoč slovenskih privržencev, ki na tem Euru skrbijo za bučno podporo reprezentance. 

Če bi Črna gora premagala slovensko zasedbo, bi si zagotovila napredovanje v drugi del tekmovanja, Vujovićeva četa pa bi se morala zadovoljiti z zadnjim mestom in že končanim evropskim prvenstvom.

Ne spreglejte