Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
23. 1. 2015,
19.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nenad Stojakovič rokomet

Petek, 23. 1. 2015, 19.51

8 let

V Sloveniji dve tretjini ljudi udriha po fantih ne glede na rezultat

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski rokometaši bi v primeru zmage nad Španijo zasedli celo prvo mesto v skupini, a žal se ni izšlo. Naš strokovni komentator Nenad Stojakovič meni, da poraz ni pomemben, SP se šele začenja.

Slovenci so pred tekmo s svetovnimi prvaki naglas napadali prvo mesto v skupini, ki bi jim v nadaljevanju prineslo na papirju lažjega nasprotnika, Španija je pokazala zobe in izbrance Borisa Deniča premagala in jih prikovala na tretje mesto. "Odločilne tekme šele prihajajo. Zmaga proti Španiji bi nam sicer prinesla nekatere prednosti, a po bitki je lahko biti general. V primerjavi z dvema tretjinama Slovencev, ki mlatijo po fantih ne glede na to, ali zmagajo ali izgubijo, bi sam na vse skupaj gledal bolj pozitivno. Slovenija proti Španiji ni igrala slabo, a nekaj začetniških napak v odločilnih delih tekme nas je stalo tudi kaj več. Nikakor se ne bi strinjal s trditvijo, da je Španija igrala s pol moči. Tudi oni niso kalkulirali, saj ob rezultatu 16:19, ko smo imeli na voljo 'zicer' Luke Žvižeja in 'kontro' Mihe Žvižeja, bi se lahko tudi njim zatresla kolena. Vprašanje, kaj bi bilo, če bi tam prišli le na zadetek zaostanka," se sprašuje nekdanji krožni napadalec slovenske reprezentance Nenad Stojaković.

Želel bi si, da Slovenija igra še slabše kot do zdaj

Pred Slovenci je zdaj osmina finala, nasprotnik Slovenije pa bo močna Makedonija. "Osebno mislim, da sploh ni pomembno, kdo nam stoji nasproti. Če bodo fantje pustili srce na igrišču, če bodo res dali vse od sebe, mislim, da jim nihče ne bo mogel ničesar očitati ne glede na to, kakšen bo končni rezultat. Dodal bi še eno svojo misel. Sam bi si želel, da bi Slovenci v nadaljevanju prvenstva igrali še slabše kot do zdaj, a če bomo na koncu svetovni prvaki, se tukaj takoj podpišem. Tudi pri Tini Maze je podobno. Ko smuča slabo, pa je prva, ji tega noben ne zameri, ko pa smuča dobro in je peta, to za nas ni dovolj. Kar hočem povedati, je, da umetniški vtis v športu ne pomeni veliko. Šteje končni rezultat. Pustimo fantom malce zadihati in jim zaželimo vso srečo. Kot sem že rekel, če bodo igrali srčno, bodo lahko tudi ob morebitnem porazu Katar zapustili z dvignjeno glavo."

Ko bi bilo do konca prvenstva čim več prvih polčasov proti Belorusiji

Čeprav si je Stojaković malce bolj želel Avstrije, saj po moči daje malce več prednosti Makedoncem, meni, da je morda tako celo bolje, saj bi lahko Slovenci naše severne sosede nehote podcenili. "V osmini bo pomembno, da se odigra s srcem in pametjo. Tudi če bi nam nasprotni stali Hrvati, Francozi ali kdo drug, bi morali odigrati najbolje, kot smo sposobni. Srce in pamet, to želim Sloveniji. Tudi če bi bila naš nasprotnik Avstrija, bi bilo treba dati vse od sebe, saj na tem svetovnem prvenstvu ni lahkih nasprotnikov. Samo poglejte rezultat Češko, ki je v četrtek razbila Islandijo, ta pa je začetku prvenstva remizirala z Dansko. Presenečenja se dogajajo. Želel bi si, da bi v nadaljevanju prvenstva Slovenija proti vsaki naslednji reprezentanci pokazala dva polčasa, kot je bil tisti prvi proti Belorusiji. Če se to uresniči, lahko posežemo visoko," je še za konec dodal rokometni strokovnjak, ki je nazadnje deloval na klopi Krškega.

Ne spreglejte