Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
13. 1. 2018,
10.16

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Makedonija Slovenija #zanaše #zanase EP Hrvaška 2018 Veselin Vujović

Sobota, 13. 1. 2018, 10.16

6 let, 3 mesece

"V njihovi državi vlada evforija, mi bomo govorili na terenu"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
veselin vujović vujovic | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Evropsko prvenstvo se je začelo že včeraj, danes pa bodo na igrišče pred številnimi slovenskimi navijači stopili tudi izbranci Veselina Vujovića. Nasproti jim bodo stali neugodni makedonski rokometaši.

Ob 19.30 se bo začelo zares. Slovenija je na prvenstvo pripotovala kot tretja reprezentanca z lanskega svetovnega prvenstva. Čeprav je ekipa zaradi poškodb oslabljena, pa v našem taboru ne skrivajo ambicij, da bi tudi na Hrvaškem dosegli odmeven rezultat.

Prva bo v vrsti stala Makedonija, ki ima na klopi odličnega trenerja. Španec Raul Gonzalez je izjemen posel naredil z Vardarjem iz Skopja in ga pripeljal na vrh Evrope. Po sezoni bo glavno mesto Makedonije zapustil in se podal k Paris Saint-Germainu, ki razpolaga z bistveno več denarja.

Dobro delo želi opraviti tudi z makedonsko reprezentanco: "Če želimo preskočiti skupino, moramo biti osredotočeni le na tekmo s Slovenijo. Naš prvi tekmec ima odlične posameznike. Igrali bomo kot ekipa in tako moramo tudi razmišljati. Močni smo, ko stopimo skupaj. Ko imamo dobro obrambo, lahko pridemo do protinapadov."

"Srce bomo pustili na igrišču in prelili zadnji znoj"

Na terenu bodo pustili srce. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Na terenu bodo pustili srce. Foto: Urban Urbanc/Sportida Da imajo Makedonci dobro ekipo, se zaveda tudi slovenski selektor Veselin Vujović, ki je bil leta 2007 že selektor makedonske izbrane vrste: "Srečali se bomo z resno reprezentanco, ki igra podoben rokomet kot Srbija - počasno, taktično, brez tehničnih napak. Lahko jim odgovorimo. Imamo kakovost. V Makedoniji je evforija. V državi verjamejo, da nas lahko premagajo. Zavedamo se svojih kakovosti. Mi bomo govorili na terenu, nato bomo videli, kako bo."

Zanimivo pa ne bo le na terenu, temveč tudi na tribunah. Jasno je, da bo veliko slovenskih navijačev, svoje pa bodo imeli tudi Makedonci, ki znajo biti prav tako glasni. Najpomembneje bo, da bodo slovenski rokometaši zadržali mirnost in da ne bodo podlegli evforiji.

"Nisem nervozen, ker bi bila potem tudi ekipa. Osredotočeni smo. Od mojih idej ne bomo odstopali. Srce bomo pustili na igrišču in prelili zadnji znoj," je še pred tekmo povedal Vujović.

Ne spreglejte