Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2013,
8.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kielce Uroš Zorman

Nedelja, 24. 2. 2013, 8.09

8 let

Uroš Zorman realno: Nismo bili ravno v skupini smrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden izmed najbolj obleganih po tekmi med Gorenjem in Kielcami je bil Uroš Zorman. Slovenski kapetan v dresu poljskega prvaka je zadovoljen predvsem z drugim polčasom. "Prvi ni bil za nikamor."

Če smo po prvih tridesetih minutah mislili, da so lahko ravno Velenjčani tisti, ki bi Kielcam lahko vzeli prvi letošnji skalp v ligi prvakov, so Poljaki v drugem delu stvari postavili na stoje mesto. Za zmago, 25:29 je bilo v Rdeči dvorani, je zaslužen tudi Uroš Zorman. Igral je skoraj vseh šestdeset minut, prispeval dva zadetka, predvsem pa soigralcem delil uporabne žoge. "Rokomet kot smo ga prikazali v prvem polčasu ni za nikamor. Pred nadaljevanjem smo se v grobem dogovorili, da moramo stopiti na plin, biti hitrejši in bolj trdi v obrambi. Na čelu tega je bil tudi vratar Venio Losert. Dosegli smo nekaj hitrih zadetkov iz protinapadov, se odlepili ter predvsem odigrali kolektivno. In ravno to je tisto, kar danes prinaša rezultate. Ko se tega držimo, smo velika ekipa. Če smo takšni kot v prvem polčasu, pa smo bolj "švoh"," je po tekmi razlagal kapetan slovenske reprezentance.

"Ne smemo se naslanjati na deset zmag"

Skupina C je, čeprav sta drevi na sporedu še dve tekmi, že odločena. Kielce so brez oddane točke osvojile prvo mesto (edina ekipa v ligi prvakov), drugi bo Metalurg, tretje Gorenje, četrti pa Silkeborg. St. Petersburg in Chambery se v osmino finala nista uvrstila. "Mislim, da se na popoln izkupiček ne smemo naslanjati. Moramo biti tudi realni, skupina C ni bila ravno skupina smrti. Rekel bom, da smo svoje oddelali, naredili to, kar smo pričakovali sami in kar so od nas pričakovali drugi. To je najbolj pomembno. Zdaj pride na vrsto glavni del na izpadanje in zdaj se bo videl pravi karakter ekipe." Poljski prvaki imajo, razumljivo, visoke cilje. Slednji so jasni že od začetka sezone. Želijo si na zaključni turnir četverice. "Glede na vložek ekipe in na imena, ki jih imamo v njej, zagotovo spadamo na "final four". Tja pa lahko pridemo le če bomo pravi. Če ne, se lahko spotaknemo že v naslednjem krogu kot smo se lansko leto (v pretekli sezoni jih je iz tekmovanja izločil Cimos Koper, op. a.)"

Po skupinskem delu se čez dobra dva tedna začenja osmina finala. Žreb bo v torek na Dunaju, Kielce pa bodo dobile enega izmed četrtouvrščenih nasprotnikov iz preostalih treh skupin. Prav lahko se zgodi, da se bodo za preboj med osem najboljših udarili s Celjem. Zorman se z morebitnim nasprotnikom ne obremenjuje. "Če bomo pravi, se nimamo koga bati. Problem bo nastal, če bomo hladni."

Ne spreglejte