Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
14. 1. 2014,
7.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gorazd Škof Ukrajina slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman

Torek, 14. 1. 2014, 7.55

6 let, 7 mesecev

"Uroš Zorman je naš 'živec', brez njega ne moremo"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po odlični predstavi proti Ukrajini je vratar rokometne reprezentance Gorazd Škof spregovoril o obetih za prihodnost, vlogi kapetana Uroša Zormana in željah glede tekmecev v dodatnih kvalifikacijah.

Dežurni nergači so ga po nekaj manj posrečenih tekmah že pošiljali v reprezentančni pokoj. A selektor Boris Denič mu je zaupal in mu, potem ko je za silo zakrpal svoj gleženj, spet namenil vodilno mesto med vratnicama. Gorazd Škof se je za to oddolžil na izjemen način.

V nedeljo zvečer je postal ukrajinska frustracija. Ustavljal je "zicerje", sedemmetrovki, prestregel protinapad ... Zbral je ravno dvakrat toliko obramb kot sicer zelo solidni prvi ukrajinski vratar in popeljal Slovenijo do zadnje stopničke pred svetovnim prvenstvom (SP), izločilnim dvobojem na dve tekmi.

"Hrvatov si ne bi želel, gotovo ne. Niti Francozov. Vemo, da je rokomet igra, kjer imajo velike reprezentance pri sodnikih lahko prednost. Želim si malo sreče, enkrat jo lahko imamo tudi mi. Lahkega nasprotnika gotovo ne bo. Konec sezone pride utrujenost. Rad bi, da bi se zbrali v takšnem številu kot zdaj in da nas ne bi razredčile poškodbe," razmišlja Brežičan pred žrebom tekmecev, ki bo 26. januarja.

"Če nismo osredotočeni, imamo lahko težave z vsemi" Brez dvoma je velenjska tekma z Ukrajino ponudila povsem drugačno Slovenijo kot junija proti Belorusiji, novembra prav proti tokratnemu tekmecu na gostovanju in še kje. To je bila slovenska podoba, bližnja tisti s svetovnega prvenstva.

"Po porazu v Ukrajini smo obljubili Borisu Deniču, da se mora naša podoba spremeniti. Če nismo stoodstotni, ne moremo delovati. Tako je, žal. Igralci se morajo tega zavedati. Nismo velike zvezde. Igramo v dobrih klubih, ampak če nismo enotni in če glave niso osredotočene na igrišče, lahko imamo težave z vsemi," je stvaren Škof, ki je za reprezentanco prvič zaigral pred več kot 12 leti.

Matej Gaber ga uboga Po drugi strani pa lahko Slovenija v izvedbi, podobni tokratni iz Velenja, torej kompaktna in homogena, premaga skoraj vsakega na svetu, poudarja Brežičan, ki mu je k uspešni predstavi obilno pomagal tudi obrambni zid pred njim.

"Komuniciramo, veliko se pogovarjamo. Matej Gaber me zdaj posluša. Nekaj časa sem mu želel govoriti francosko, ampak sva ugotovila, da to ne gre. Zdaj sva se vrnila na slovenščino in spet dobro deluje v obrambi. Peter Pucelj mu pomaga v osrednjem bloku," se je jezikovno pošalil vratar Nantesa in pripadnik sedemčlanske slovenske kolonije v prvi francoski ligi, kjer nastopa tudi Gaber.

Tudi to so odlike kapetana Brez postanka pri precej odmevnem pretepu proti koncu tekme z Ukrajino ni šlo. Škof se nadeja, da kazni ne bo oziroma bo ta mila. "Živci so popustili, Ukrajinci niso mogli več slediti tempu. Ko izgubljaš z desetimi goli razlike, je glava vroča. Njihov krožni napadalec je tudi malo znan po vsem tem. Tudi v Ukrajini je prejel trikrat po dve minuti. Uroš je pa naš 'živec'. Brez njega pa ne moremo. Vodi nas, spodbuja, tudi malo okrca. Morda je malo prehitro eksplodiral, ampak tudi to so odlike kapetana. Spet smo dihali kot eno. Želimo si igre, želimo si, da se Slovenija spet vrne na veliko tekmovanje," je sklenil prvi slovenski vratar in se globoko zahvalil navijačem, ki so izvrstno razpoloženi napolnili Rdečo dvorano.

Ne spreglejte