Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
7. 7. 2013,
6.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet na mivki Ajdovščina Valter Birsa

Nedelja, 7. 7. 2013, 6.37

8 let

Tudi ''najbolj slavni ajdovski zet'' Birsa krstil novo igrišče

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Ajdovščini so odprli prvo igrišče za rokomet na mivki v Sloveniji, ki je in bo z lahkoto gostilo tudi odbojkarske in nogometne tekme. Brcal je tudi Valter Birsa.

Vlogo staršev igrišča, ki ima na voljo tudi razsvetljavo, ob pomoči Rokometne zveze Slovenije in EHF igra zagnana trojka iz rokometnega kluba Mivka Marko Cenčič, Ana Žigon in Mateja Kavčič, ki so tudi prvi trenerji za ta šport. Igrišče ima zanimivo kuliso, postavljeno je namreč znotraj grajskega obzidja, njegovi idejni in izvedbeni snovalci pa načrtujejo, da bo osvežilo športno-družabno sceno ne le v Ajdovščini, ampak tudi precej širše. ''Mislim, da smo lahko s prvim vikendom zelo zadovoljni. Zbralo se je ogromno ljudi. Pokazali smo, kaj bodo obiskovalci lahko tu počeli. Želimo, da bi stvar živela še naprej, predvsem seveda rokomet. Cilj je, da bi bilo igrišče čim bolj zasedeno in izkoriščeno,'' je, potem ko je začetek projekta, katerega soavtor je, obiskalo več kot 200 ljudi, zadovoljno razlagal Cenčič, nekdanji rokometaš Ajdovščine, Slovana in Nove Gorice.

Odprtje je bilo zamišljeno kot trilogija z rokometno, nogometno in odbojkarsko – prišla ste denimo Teja Kolbl in Alan Komel – revijalno tekmo. Ker so se članske rokometne reprezentantke po sredozemskih igrah razkropile po dopustih, so jih nadomestile mladinke, ki so odigrale tekmo z mešano ekipo RK Mivka. Pomagala jim je ''skoraj'' domačinka Teja Ferfolja, prvovrstna navdušenka nad poletno zabavo na mivki. ''Že od lani obstaja rokometni klub Mivka, ki vse to organizira, zato redno igram na mivki. Poleti, ko ni sezone, je to odlično za zabavo, rekreacijo in seveda vzdrževanje kondicije. V rokometu na mivki neizmerno uživam. Gre obenem za zabavo, druženje in sprostitev. Super bi bilo, da bi imeli aktivnosti v povezavi s tem športom ne le poleti, ampak tudi pozimi. Kakšne delavnice, da bi ljudi obveščali o tovrstnih dejavnostih,'' je povedala slovenska reprezentantka in zunanja igralka Zagorja.

Mnogi gledalci so na grajski vrt prišli zaradi ''najbolj slavnega ajdovskega zeta'', kot je bilo slišati, Valterja Birse, čigar dres je tako kot tisti Jureta Dolenca romal na dražbo. ''Nisem igral prvič, malo težje je, igramo bolj za zabavo. Zanimiva izkušnja, v določenih trenutkih se tudi malo zadihaš. Kakšno akrobacijo sem izvedel malo za zabavo, poškodovati ali kako drugače škoditi si tako ne moreš,'' je povedal nekdanji član Gorice.

Vrata igrišča pa so ob ponedeljkih in sredah obrta vsem, ki bi radi potrenirali rokomet na mivki. Pripravljajo tudi tri turnirje: tisti 20. in 21. julija ter 17. in 18. avgusta bodo namenjeni predvsem starejšim, 24. avgusta pa le mlajšim starostnim kategorijam.

Ne spreglejte