Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
19. 1. 2015,
20.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
odzivi Slovenija Katar svetovno prvenstvo

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 1. 2015, 20.11

8 let, 3 mesece

Svetovni prvak presrečen, ker je premagal Slovenijo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenci so sicer izgubili tekmo s Katarjem na svetovnem rokometnem prvenstvu, a si s tem niso zapletli življenja, če bodo igro le spravili na prave tirnice.

''Zelo sem srečen zaradi te zmage. Igrali smo proti odlični ekipi in igralcem. Dobro taktiko smo imeli v napadu. Rad bi se zahvalil ekipi za srčnost. Dati 31 golov Sloveniji je zelo zapleteno. Vesel sem za moštvo in zvezo, ki so zasluži takšen rezultat kot nagrado za svoje delo. Imamo šest točk, a čaka nas pomembna tekma s Španijo. Moramo proslaviti, ampak z nogami na tleh. Proti Špancem moramo igrati s srcem in glavo,'' je bil po tekmi presrečen Valero Rivera, nekdanji selektor Španije, s katero je pred dvema letoma postal svetovni prvak, zdaj pa je ustvarjalec ''velikega'' Katarja.

Ta je na tretji tekmi dosegel še tretjo zmago in si še izboljšal izhodišče pred osmino finala. Izjemen večer je imel Rafael Capote z 12 goli, Slovenci so zgrešili preveč čistih strelov. ''Rad bi čestital obema ekipama. Imeli smo preveč tehničnih napak in zgrešenih odprtih strelov. To je privedlo do scenarija, ki se je zgodil. A pri nas se ni nič spremenilo v glavah. SP gre naprej. Mislim, da nismo rekli zadnje besede,'' se slovenski selektor Boris Denič zaveda, da ni še nič izgubljeno. Če Slovenija premaga tako Brazilijo kot Španijo, bo prva v skupini.

''Rad bi čestital Katarju in Valeru za dve točki. Vedeli smo, kako igra Katar, a svojega dela nismo opravili dobro. Katarci so dosegli preveč golov od daleč. Pojutrišnjem je nova tekma. Bojevali se bomo naprej. Veselimo se prihodnjih dveh tekem,'' pa so besede Luke Žvižeja, enega od najboljših v slovenski ekipi. Po dnevu premora Slovence čaka tekma z Brazilijo, nato pa še srečanje s Španijo.

Ne spreglejte