Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 4. 2015,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Boris Denič Švedska

Torek, 28. 4. 2015, 16.26

8 let

Slovenski juriš v drugem polčasu bistveno ublažil grozečo polomijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rokometaši so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 na gostovanju na Švedskem izgubili s 24:28, čeprav so zaostajali že za deset golov. Povratna tekma v nedeljo v Celju.

Dve tretjini tekme s Švedsko – to je bil dvoboj vodilnih ekip kvalifikacijske skupine 3 – je Slovenija odigrala bledo, s številnimi napakami v napadu, kar so Švedi izrabljali s protinapadi. Na začetku drugega polčasa je ob sicer nenavadnem sodniškem kriteriju zaostajala že za deset golov, a nato strnila obrambne vrste, tako da sta ekipi vsaka v enem polčasu dosegli po deset zadetkov. Na tekmi s kar 33 izgubljenimi žogami so Slovenci prednjačili v tem elementu.

Izgubili so 20 žog, od tega 14 v prvem polčasu. Zaostanek petih golov vzbuja upe na višjo zmago v nedeljo v Celju (17.30), kar bi Slovence popeljalo na prvo mesto v skupini. Jim Gottfridsson je za Švede dosegel deset golov, Dragan Gajić za Slovenijo devet, Matevž Skok je zbral devet obramb v drugem polčasu.

Jalov napad

Slovenski napad je bil v prvem polčasu zelo slab. Dosegel je le deset golov ob kar 14 izgubljenih žogah. Posebej natančni v tem pogledu niso bili niti Švedi, a so ti vseeno zapravili sedem žog manj.

Deseta ekipa svetovnega prvenstva je proti osmi največ vodila za osem golov prev pred odhodom v garderobo, najučinkovitejši je bil Gottfridsson s šestimi zadetki, do konca tekme je dosegel še štiri. Prednost so si Švedi priborili, logično, predvsem s protinapadi. Slovenska obramba je bila solidna, napad pa usmerjen premalo v širino.

V drugem polčasu se je prednost povzpela na kar deset golov, 22:12 je bilo v 38. minuti. Nato pa je v 19 minutah Slovenija po zaslugi boljše obrambe, agilnejšega, natančnejšega in bolj domiselnega napada ter odličnega Skoka napravila delni izid 10:4. Končni zaostanek je bil štiri gole. Za ta izid je s sedemmetrovke poskrbel Gajić že po koncu igralnega časa. Z izjemo Jureta Dolenca nihče drug ni dosegel meje treh golov.

Ne spreglejte