Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 7. 2014,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 2. 7. 2014, 17.27

8 let

Slovenska liga se širi na 14 klubov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupščina Rokometne zveze Slovenije je odločila, da bo moško prvoligaško tekmovanje štelo 14 in ne 12 klubov kot v zadnjih sezonah.

"Še poročili se nismo, a se že ločujemo," je bolečo, a stvarno resnico na skupščini Rokometne zveze Slovenije v prispodobo ovil Aleš Praznik, predsednik strokovnega sveta, ki ponavadi nima dlake na jeziku. Gre seveda za ločitev med slovenskimi klubi in regionalno rokometno ligo Seha. Skorajšnja zakonca sta bila tik pred poroko, a je ta pet minut pred obredom padla v vodo zaradi spremenjenih pogojev Sehe, kar je bil nedvomno poraz za slovensko pogajalsko skupino, ki je v vključitev vložila veliko truda. O tem dogajanju si lahko več preberte na spodnjih povezavah.

Skupščina RZS je pred tremi tedni že izglasovala sklep, po katerem bi dva ali trije najboljši slovenski klubi v rednem delu prihodnje sezone igrali v Sehi, slovenskemu prvenstvu pa bi se pridružili v končnici.

Po zasuku je bilo sklep seveda treba razveljaviti. Člani pa so se odločili, da bo 1. NLB Leasing liga ne glede na ostanek Celja, Gorenja in Maribora vseeno štela 14 klubov in ne 12, kot jih je v zadnjih sezonah. O tekmovalnem sistemu bo združenje prvoligašev razpravljalo v petek, slišati pa je mogoče govorice o razigravanju zgornjega dela lestvice na izpadanje. Na tehnici glede števila prvoligašev je bilo več argumentov. Na eni strani "obljubljen" prvoligaški status dvema zadnjeuvrščenima kluboma iz lanske sezone, v pri 12-članski prvi ligi pa je govorilo predvsem cenejše tekmovanje in večja zgoščenost kakovosti.

Kakorkoli že, gordijski vozel je (bilo) treba presekati. Stanje in spodleteli odhod klubov, ki so v pogajanjih delovali usklajeno in enotno, južno od Kolpe pa sta lahko dobra priložnost za nalitje čistega vina vseh, ki kaj pomenijo v slovenskem rokometu, in nujne izboljšave.

Ne spreglejte