Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
20. 1. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Slavko Ivezič Rokometna reprezentanca

Petek, 20. 1. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

Pod lupo strokovnjaka (5.)

Slavko Ivezič: Visok poraz proti Španiji ne bo igral nobene vloge

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Marko Bezjak | Foto Vincent Michel/francehandball2017.com

Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

''Škoda. Mislim, da je bila ravno zadnja slika Slovenije v tem skupinskem delu najslabša,'' je visok poraz Slovenije na zadnji tekmi skupinskega dela rokometnega svetovnega prvenstva opisal nekdanji slovenski rokometni selektor Slavko Ivezič, ki je pred nadaljevanjem velikega tekmovanja, ko bo šlo zares, velik optimist. 

Slovenija je v skupinskem delu premagala Angolo (42:25), Islandijo (26:25) in Makedonijo (29:22), remizirala pa s Tunizijo (28:28) in za konec še visoko izgubila s favorizirano Španijo (26:36), kar je zadoščalo za drugo mesto v skupini B.

Čeprav je na tako velikih tekmovanjih vsak nasprotnik zahteven, so slovenski navijači pričakovali, da bodo njihovi junaki stopnjevali ritem, a ravno zadnji tekmi skupinskega dela sta pokazali, da so ranljivi tudi Slovenci. Če so se proti Tuniziji še rešili v zadnjih sekundah in iztržili točko, so Španci Vujovićevo četo povsem nadigrali.

Mehka in bleda Slovenija brez možnosti

"Edine svetle točke so bili v prvem polčasu Gašper Marguč, v drugem pa morda Jure Dolenec in v zadnjem delu tekme vratar Urban Lesjak." | Foto: Rokometna zveza Slovenije "Edine svetle točke so bili v prvem polčasu Gašper Marguč, v drugem pa morda Jure Dolenec in v zadnjem delu tekme vratar Urban Lesjak." Foto: Rokometna zveza Slovenije ''Škoda. Mislim, da je bila ravno zadnja slika Slovenije v tem skupinskem delu najslabša in Španija je zasluženo zmagala. Slovenija je delovala preveč mehko in bledo, predvsem v obrambi je bila pod ravnjo, na kateri je sposobna igrati. Izkušena španska izbrana vrsta pa je to izkoriščala in ob številnih tehničnih napakah Slovenije dosegla veliko lahkih zadetkov. Ko se to dogaja proti tako veliki reprezentanci, je možnosti za zmago zelo malo,'' je prve vtise po španski zaušnici strnil nekdanji slovenski selektor Slavko Ivezič.

''Verjamem, da so fantje želeli premagati tudi Španijo, a kot sem že rekel, ko v obrambi nisi pravi, ko ti odpove zunanja linija, je malo možnosti. Edine svetle točke so bili v prvem polčasu Gašper Marguč, v drugem pa morda Jure Dolenec in v zadnjem delu tekme vratar Urban Lesjak. A to je bilo veliko premalo za ugoden rezultat proti Španiji,'' je dodal.

Španci so krivi za slabšo predstavo Slovenije

Španija je igrala izjemno, lahko rečemo, da se je tokrat potrdil rek, ki ga strokovnjaki tako radi ponavljajo ''Igraš toliko, kot ti nasprotnik dovoli,'' in Ivezič se je s tem kar strinjal. ''Velikokrat je videti, da si ne želiš, da se ne boriš, a resnica je povsem druga. Španci so bili v obrambi res vrhunski in trdi in Slovencem niso dovolili neoviranega meta, za nameček pa so jim še presekali veliko žog, kar je vodilo v protinapade in lahke zadetke. Lahko rečemo, da so Španci krivi za slabšo igro Slovenije, ki ji doseganje lahkih golov veliko pomeni. In ko tega ni, se pojavijo težave.''

Slovenija se bo z Rusijo pomerila v soboto ob 20.45 v Parizu.  | Foto: Slovenija se bo z Rusijo pomerila v soboto ob 20.45 v Parizu.

Ivezič: Rusija se počasi dviguje, a ...

Slovenska rokometna reprezentanca se bo po drugem mestu v skupini v osmini finala za uvrstitev med osem najboljših udarila z Rusijo, ki je na tem prvenstvu že dvakrat izgubila. Boljši od nje sta bili domačinka Francija in Norveška.

''Ne glede na to zadnjo tekmo je Slovenija v prvem delu svetovnega prvenstva prikazala všečno igro, igro za gledalce. Tudi rezultatsko je bila uspešna, saj zasesti drugo mesto v skupini ni kar tako. A zdaj se začenja zares, popravnega izpita ni več in v tekmah na izločanje bo zelo pomembna tudi psihološka priprava. Fantje bodo vedeli, da imajo samo eno možnost, a vseeno mislim, da je Slovenija boljša od Rusije, čeprav se ta počasi dviguje.

Naši fantje so boljši tako tehnično kot taktično in menim, da je veliko možnosti, da se uvrstijo med osem najboljših na svetu. Rusija bo nevarna, a čeprav smo pomladili reprezentanco, so izkušnje na naši strani in to bi morali obrniti sebi v prid,'' je optimističen nekdanji trener Celja in Maribora.

Bo Slovenija premagala Rusijo in se uvrstila med osem najboljših na svetovnem prvenstvu?

  • Da.
    78,10 %
    189 glasov
  • Ne.
    21,90 %
    53 glasov
Oddanih 242 glasov

Dovolj časa, da pozabijo Španijo

Bi lahko visok poraz proti Španiji lahko pustil kakšno negativno posledico v glavah slovenskih rokometašev pred najpomembnejšimi tekmami? ''Poraz je res visok in umetniški vtis za konec zagotovo ni tak, kot bi si ga marsikdo želel, a poraz proti Španiji v izločilnih bojih ne bo imel nobene vloge. Časa za počitek in zbistritev glave je do sobote kar nekaj, tako da se bodo Slovenci na tekmo z Rusi lahko maksimalno pripravili. Tako strokovni štab kot igralci bodo šli v ta dvoboj odločeni pokazati, kaj znajo in zmorejo,'' je končal pogovor izkušeni rokometni strokovnjak.

Ne spreglejte