Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 9. 2016,
19.20

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Gorenje velenje

Nedelja, 4. 9. 2016, 19.20

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Tatran Prešov : Gorenje Velenje

Ose niso razvile svoje igre in ostale brez največjega klubskega tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
gorenje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji finalni tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop v evropski ligi prvakov v slovaškem Prešovu izgubili proti domačemu Tatranu z 21:23 (10:12) in v sezoni 2016/17 ne bodo nastopili v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Slovenski podprvaki so v odločilni tekmi za nastop v ligi prvakov morali priznati premoč slovaškemu prvaku iz Prešova, ki se je z zmagoslavjem na domačem turnirju prebil v skupinski del lige prvakov. Igral bo v skupini C, v kateri so tudi španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Izbranci Marka Šibile so bili vseskozi v zaostanku. Zavoljo zahtevnosti in teže tekme nikakor niso razvili svoje igre, v 14. minuti pa so si priigrali tri gole zaostanka (3:6). Z dvema goloma Roka Golčarja so dve minuti znižali na 5:6, a že v 19. minuti znova zaostajali za tri (5:8). Po velenjski minuti odmora so vzpostavili ravnotežje in se štiri minute pred odhodom na veliki odmor znova približali na 10:11, bližje pa niso mogli.

Marko Šibila, trener Gorenja: "Proti Tatranu smo bili v napadu premalo učinkoviti, kar nas je tudi stalo uvrstitve v skupinski del lige prvakov. Za to nam je lahko žal, a s tem še ni konec sveta. Mislim, da so si moji varovanci zelo želeli zmage in v tej želji tudi pregoreli. Skupaj s svojim strokovnim štabom sem jih skušal sprostiti, a nam ni uspelo."

Velenjčani so vse možnosti za napredovanje zapravili v prvih desetih minutah nadaljevanja, ko so dosegli le en gol - prispeval ga je Luka Mitrović -, ob tem pa so v 38. minuti ostali brez Vida Levca, ki je zaradi grobega prekrška prejel rdeči karton. A se tem se njihove nezgode niso končale, do 34. minute so realizirali le dve od šestih sedemmetrovk.

Vse te nerodnosti slovenskega podprvaka je slovaška zasedba s pridom izkoristila, povsem je prevzela nadzor na parketu. Igra velenjske zasedbe je razpadla, v 53. minuti si je pridelala zaostanek sedmih golov (14:21) in končala svoje sanje o ligi prvakov. V zadnjih minutah je izkoristila ležerno igro domače ekipe in se približala na dva gola.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Golčar s petimi, Luka Mitrović in Blaž Kleč sta dosegla po štiri gole.

Tatran Prešov : Gorenje Velenje 23:21 (12:10)

Tatran Arena, gledalcev 3000, sodnika: Igor in Aleksej Covalciuc (oba Moldavija).

Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 2, Medved 1, Ovniček, Levc, Stojnić, Toskić 2 (1), Mitrović 4, Potočnik 1, Golčar 5 (2), Kleč 4, Gams, Ratajec 2, Nosan, Brumen.

Tatran Prešov: Rabek 7 (2), Sarpataky, Humenansky, Hrstka 3, Krok 2, Sadovji 1, Urban 4, Pekar, Bražnuk, Cip 3, Peskov 1, Vučko 1, Janković, Pales 1, Čuprina, Carapkin.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (3), Tatran Prešov 2 (2).
Izključitve: Gorenje Velenje 10, Tatran Prešov 6 minut.
Rdeči karton: Levc (38.).
Ne spreglejte