Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 3. 2021,
13.35

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

liga prvakinj CSKA Moskva Nataša Ljepoja Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 11. 3. 2021, 13.35

3 leta, 1 mesec

Pred povratno tekme lige prvakinj

Odločen korak do Moskve in nove senzacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Poleg slovenske moške reprezentance, ki bo konec tedna lovila svoj četrti nastop na olimpijskih igrah, bo ta vikend poseben tudi za rokometašice Krima Mercatorja, ki bodo lovile uvrstitev v četrtfinale lige prvakinj. 25-kratne slovenske prvakinje se bodo v Moskvi še drugič pomerile z zvezdniškim CSKA, ki je na prvi tekmi v Ljubljani klonil z 20:25.

Pred rokometašicami Krim Mercatorja je tekma sezone. V soboto slovenske prvakinje, medtem ko se bodo slovenski rokometaši v Berlinu merili z Nemčijo za nastop na olimpijskih igrah, v Volleyball Areni Dynamo čaka povratni dvoboj osmine finala lige prvakinj. Na prvi tekmi so Ljubljančanke z izjemno igro kar nekoliko senzacionalno nadigrale ruskega velikana. Pred povratnim obračunom imajo dvakratne evropske prvakinje pet golov prednosti, ki pa ljubljanski ekipi ne zagotavlja mirnega spanca, na kar pred odhodom pred odhodom v rusko prestolnico opozarja tudi strateg Krima Uroš Bregar.

Uroš Bregar verjame v svoje varovanke. | Foto: Vid Ponikvar Uroš Bregar verjame v svoje varovanke. Foto: Vid Ponikvar

"Že takoj po tekmi sem dejal, da je vseeno ali bi zmagali za devet ali izgubili za en zadetek, to v športu nič ne prinaša, če ne bomo na drugi tekmi skoncentrirani na naše delo. Tudi če bi zmagali z višjo razliko, nam to še ne bi zagotovilo napredovanja. Teh pet zadetkov se lahko hitro izgubi. Spet moramo prikazati vrhunsko predstavo, ohraniti moramo hladne glave. V Moskvo ne gremo braniti izplena iz prvega srečanja, temveč bomo tudi v Rusiji poskusili zmagati," je odločen Bregar.

Verjamejo v četrtfinale

"Na nas je, da ohranimo mirne glave," je prepričana 25-letna Nataša Ljepoja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Na nas je, da ohranimo mirne glave," je prepričana 25-letna Nataša Ljepoja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V tej sezoni so rokometašice ljubljanskega moštva že igrale v Rusiji in tamkajšnjemu državnemu prvaku Rostov Don odščipnile točko. Kljub odličnemu prvemu polčasu v Ljubljani pa v taboru Krimovk mirijo evforijo pred povratnim srečanjem v Rusiji. "V Rusijo odhajamo neobremenjeni. Naša naloga je, da igramo tako dobro obrambo kot na prvi tekmi, potreben pa bo še bolj natančen met v napadu. Verjamem, da nam bo uspel ta preboj v četrtfinale. Kljub zmagi na prvi tekmi naš napad ni bil dober, res pa je, da smo igrali le s štirimi zunanjimi igralkami. Obramba je bila res na najvišjem možnem nivoju, odigrali smo jo najboljše do zdaj v tej sezoni," je delo svojih varovank s prve tekme pohvalil Bregar.

V taboru Krima imajo pred povratnim srečanjem nekaj težav z zdravstvenim stanjem nekaterih igralk, a bodo v soboto vse pripravljene za boj. Upa, da bodo psihološko zdržale, pomembno bo zdržati predvsem začetni pritisk Rusinj. Tega se zaveda tudi Krimova krožna napadalka Nataša Ljepoja, ki je na prvem obračunu dosegla pet zadetkov.

"Ponoviti moramo obrambno predstavo s prve tekme, a tako v napadu kot v obrambi imamo še rezerv. Še posebej se je to pokazalo na prvi tekmi v zadnjih desetih minutah, ko nam je padla koncentracija in smo prejeli nekaj lahkih zadetkov. Definitivno bo tekma v Rusiji težka, CSKA bo imel tudi pomoč navijačev. Na nas je, da ohranimo mirne glave," je prepričana 25-letna rokometašica.

Povratna tekma osmine finala lige prvakinj:

Sobota, 13. marec, Moskva:
16.00 CSKA Moskva - Krim Mercator /20:25/

// izid prve tekme.

Preberite še:

Krim Mercator - CSKA (liga prvakinj)
Sportal Podvig Krimovk! Na kolena spravila ruskega velikana.
Tilen Kodrin
Sportal Nov udarec za Slovenijo pred bojem za Tokio
RK Celje Pivovarna Laško : Barcelona, liga prvakov, Jure Dolenec
Sportal Velika priložnost, na katero čakajo že pet let
 
Ne spreglejte