Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 3. 2021,
19.42

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

CSKA Moskva Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Sobota, 6. 3. 2021, 19.42

3 leta, 1 mesec

Rokometna liga prvakinj, osmina finala, prve tekme

Podvig Krimovk! Na kolena spravila ruskega velikana.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Krim Mercator - CSKA (liga prvakinj) | Krimovke so na prvi tekmi osmine finala lige prvakinj presenetile moskovski CSKA. | Foto Vid Ponikvar

Krimovke so na prvi tekmi osmine finala lige prvakinj presenetile moskovski CSKA.

Foto: Vid Ponikvar

Rokometašice Krima Mercatorja so danes na prvi tekmi osmine finala lige prvakinj premagale ruski CSKA iz Moskve. Slovenke so proti drugouvrščeni ekipi skupine B pripravile presenečenje in bodo na povratni tekmi 13. marca v Moskvi branile pet golov prednosti.

Ljubljanske rokometašice so z odliko opravile domačo nalogo in na prvi tekmi osmine finala najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini po pravi simultanki srbske vratarke Jovane Risović, ki je ubranila kar 25 strelov, premagale tekmice iz Moskve za pet golov, končna odločitev o napredovanju v četrtfinale pa bo padla čez teden dni v ruski prestolnici.

Krimovke so v začetku tekme prikazale naravnost sijajno predstavo. Njihova obramba je bila na najvišji možni ravni, ob tem je Risovićeva takoj dosegla pravo delovno temperaturo in nanizala nekaj bravuroznih obramb. V napadu so prikazale domiselno in raznovrstno predstavo, dobro je delovala tudi naveza na krožno napadalko Natašo Ljepoja, ki je v uvodnih devetih minutah dosegla tri gole.

Fotogalerija s tekme Krim Mercator - CSKA Moskva (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 45

Izbranke Uroša Bregarja so uvodoma povsem zasenčile goste iz ruske prestolnice. V 11. minuti so vodile s 6:3, pet minut kasneje z 8:4, njihovega naleta ni zaustavila niti minuta odmora tekmic iz Moskve.

Ljubljančanke so bile tudi po njej korak pred Moskovčankami, najvišjo prednost pa so si priigrale v 19. minuti, ko je vratarka Risovićeva zadela prazna vrata tekmic za vodstvo z 10:5.

Gostiteljice so po sijajni predstavi v prvih dvajsetih minutah močno popustile. V 25. minuti je njihova prednost znašala le dva gola (11:9), zadrega na igrišču pa se ni končala niti po Bregarjevi minuti odmora. V 28. minuti so jim Moskovčanke povsem zadihale za ovratnik (11:10), devetminutni domači strelski post pa je v sami končnici prve polovice tekme prekinila Francozinja Oceane Sercien Ugolin.

Simultanka Jovane Risović 

V drugem polčasu so krimovke, predvsem po zaslugi sijajne predstave Risovićeve, ki je še naprej blestela na vratih in do 40. minute zaustavila 15 strelov tekmic iz Moskve, postopoma lomile odpor tekmic. V napadu so resda imele nekaj težav, ne glede na to pa so v 45. minuti po golu Brazilke Samare Vieira povedle z 18:13.

Krim Mercator - CSKA (liga prvakinj) | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ruska klop je z minuto odmora skušala zaustaviti domače rokometašice, a je bila v tem neuspešna. Risovićeva je bila tudi v nadaljevanju "prava hobotnica", Ugolinova pa je v 48. minuti svoje soigralke popeljala do najvišjega vodstva na tekmi (19:13).

Krimovke v končnici niso popustile, v 56. minuti je njihova prednost še naprej znašala šest golov (23:17), na koncu so slavile za pet golov (25:20).

V ljubljanski ekipi je bila strelsko najbolj učinkovita Samara Da Silva Vieira s sedmimi goli, enega manj je dosegla Oceane Sercien Ugolin, dva manj pa Nataša Ljepoja.

Izjave po tekmi:

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Pred dvobojem nas je čakala najboljša ekipa v Evropi. V tekmo smo šli zato še bolj odločno, predvsem ker so to tekme na izpadanje. Jovana v vratih je bila odlična. Tudi v drugem polčasu, ko so nam moči pojenjale, smo razliko varno pripeljali do konca. Vedeli smo, na katere igralke se moramo osredotočiti. Želimo si, da bi bila prednost dovolj, a hkrati se zavedamo, proti kakšnemu velikanu igramo."

Jovana Risović, vratarka Krima Mercatorja: "Bile smo izjemne v obrambi. Zelo sem vesela. Zavedati se moramo, da je to le prvi polčas. Čaka nas še težka povratna tekma v Rusiji. Upam, da bomo podobno igro prikazale tudi tam. Ključ za zmago je bila obramba in dejstvo, da smo ustavile njihove zunanje igralke."

Tia Gomilar Zickero, rokometašica Krima Mercatorja: "Celo tekmo smo se borile, pokazale, da imamo veliko srce in da smo se zmožne uvrstiti v naslednji krog."

Oceane Sercien Ugolin, rokometašica Krima Mercatorja: "Ponosna sem na to, kako smo igrale, se borile in nastopile proti favoriziranim Rusinjam. CSKA je odličen tekmec, zato se moramo maksimalno pripraviti tudi na povratno tekmo."

Povratna tekma za med najboljših osem evropskih ekip bo v soboto, 13. marca, ob 16. uri v Moskvi.

Liga prvakinj, osmina finala, prve tekme:

Sobota, 6. marec:
Krim Mercator : CSKA Moskva  25:20 (12:11)
Da Silva Vieira 7, Sercien Ugolin 6, Ljepoja 5; Gorškova 4, Goršenina in Ilina po 3

Valcea : Bukarešta 24:33 (12:13)
Barbara Lazović 7 golov, Elizabeth Omoregie 1 gol za Bukarešto

Podravka : Rostov-Don 20:29 (10:17)
Aneja Beganović 1 gol za Podravko

Nedelja, 7. marec:
Bietigheim : Györ 20:37 (8:18)

Budućnost : Ferencvaroš 22:19 (11:7)

Esbjerg : Brest 27:33 (16:17)
Ana Gros 10 golov za Brest.

Kristiansand : Odense 35:36 (16:17)

Prestavljeno:
Borussia Dortmund - Metz

Ne spreglejte