Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 2. 2021,
17.50

Osveženo pred

10 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Uroš Bregar liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 14. 2. 2021, 17.50

10 mesecev, 4 tedne

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 14. KROG

Krimovke izgubile z Norvežankami, v končnici jih čaka CSKA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Krim Vipers | Krimovke so v zadnjem krogu lige prvakinj izgubila proti Norvežankam. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Krimovke so v zadnjem krogu lige prvakinj izgubila proti Norvežankam.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem krogu skupinskega dela evropske lige prvakinj v ljubljanskem Tivoliju ostale praznih rok proti Vipersu Kristiansandu (30:37). Po prvem polčasu so zaostajale za gol, na koncu pa so Skandinavke povečale prednost na končnih +7. Slovenske prvakinje so v skupini A osvojile sedmo mesto. V osmini finala jih čaka moskovski CSKA.

Vipers Kristiansand : Krim Mercator 37:30 (16:15)

Dvorana Tivoli, brez gledalcev, sodnici: Prastalo, Balvan (obe BiH).

Kristiansand: Arntzen, Refsnes 5, Larsen Aune 2, Dahlum 7, Moerk, Jonassen 2, Eriksson, Sulland 1, Lunde, Andenaes 2, Dahl 11, Tomac 2, Yttereng 2, Reistad, Andersen 1, Knedlikova 2.
Krim: Da Silva Vieira 3, Jurič, Sercien Ugolin 4, Abina, Pletikosić 11, van Kreij 2, Gjerek, Cerovak 1, Klemenčič 2, Konatar, Ljepoja 4, Dobrič, Gomilar Zickero 1, Risović, Svetik 2.

Sedemmetrovke: Kristiansand 1 (0), Krim 7 (6).
Izključitve: Kristiansand 4, Krim 4 minute.
Rdeči karton: /.

Ljubljančanke so tekmo izvrstno odprle in povedle s 4:0, v 13. minuti pa so se Norvežanke priključile pri 7:7. Te so nato v 18. minuti tudi povedle in malce pozneje pobegnile za tri gole. Na srečo Krima sta hitro odgovorili Nataša Ljepoja z dvema in Samara Da Silva Vieira z enim zadetkom, Harma van Kreij pa je v 23. minuti slovensko ekipo popeljala do novega vodstva. Konec polčasa je minil v bolj ali manj izenačeni predstavi, v kateri so Skandinavke na glavni odmor nesle gol prednosti.

Uvodni trenutki drugega polčasa so bili bolj po godu Kristiansanda, ki je spet pobegnil za tri gole, v 37. minuti celo za štiri (23:19). Mrk ljubljanske zasedbe pa se je nadaljeval tudi v naslednjih minutah, kar so Norvežanke izkoristile za pobeg tudi za sedem zadetkov. To pa je bil dovolj velik kapital za dve točki ekipe s severa Evrope, ki je zasedel peto mesto v skupini ga ga v izločilnih bojih čaka Odense.

Pri Krimu je bila z enajstimi goli najboljša Matea Pletikosić, pri Kristiansandu pa Ragnhild Valle Dahl, ki je prav tako zadela enajstkrat.

Trener Krima Uroš Bregar je bil razočaran nad igro varovank v obrambi. | Foto: Tamino Petelinšek/STA Trener Krima Uroš Bregar je bil razočaran nad igro varovank v obrambi. Foto: Tamino Petelinšek/STA Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Začeli smo zelo dobro, realizirali, kar smo se dogovorili v slačilnici, tudi napadalno smo bili uspešni. V nadaljevanju nismo mogli sestaviti obrambe. Norvežanke so bile razpoložene s krilnih položajev, česar nam ni uspelo zaustaviti. Žal tudi priključka v drugem delu nismo našli. Razočaran sem nad našo igro v obrambi. V nadaljevanju nas čaka CSKA, ki nam bolj leži, a bi bil vsak tekmec težak, saj odločata le dve tekmi."

Matea Pletikosić, igralka Krima Mercatorja: "Za nas je vsaka tekma pomembna. Začele smo dobro, povedle za štiri gole, nato prejele nekaj lahkih zadetkov in se slabo vračale v obrambi. Po prvem polčasu je bilo vse odprto, v drugem smo popustile. Predvsem je manjkala čvrsta obramba. Iz te tekme se moramo čim več naučiti za nadaljevanje tekmovanja."

V osmini finala proti Rusinjam

Krimovke se bodo v boju za četrtfinale pomerile proti moskovskemu klubu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Krimovke se bodo v boju za četrtfinale pomerile proti moskovskemu klubu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Že v sredo je bilo jasno, da načrtovane tekme z danskim Esbjergom ne bo, saj kljub prizadevanjem vodstva Krima Mercatorja nadomestnega termina za zaostalo tekmo ekipi nista našli. Obenem so s sedeža Evropske rokometne zveze (EHF) sporočili, da zaradi neodigranih tekem, ki jih ni mogoče pravočasno izvesti in katerih vzrok je pandemija novega koronavirusa, vsi klubi napredujejo v izločilne boje. Ob tem se je spremenil tudi sistem izločilnega dela v ligi prvakinj, sledili bodo boji po sistemu 1-8, 2-7, 3-6 in 4-5 z ekipami iz druge skupine.

Tako je še pred sobotno tekmo v Tivoliju postalo jasno, da bo ljubljanska ekipa v svoji skupini A zasedla sedmo mesto. V osmini finala jo tako čakata obračuna z moskovskim CSKA, ki je v sobotnem derbiju svoje skupine ostal praznih rok proti petkratnim zmagovalkam lige prvakinj iz Györa.

Metz je v zadnjem krogu premagal Bukarešto. Tjaša Stanko se pri zmagovalkah ni uvrstila na seznam strelk, pri Bukarešti pa sta Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie dosegla tri gole.

Krim Mercator Rostov
Sportal Krimovke izgubile za zeleno mizo, a napredovale v izločilne boje

Liga prvakinj, 14. krog:

Skupina A:

Sobota, 13. februar:
Metz : Bukarešta 25:22 (16:12)
Rostov-Don : Ferencvaros 26:24 (12:12)
Kristiansand : Krim 37:30 (16:15)

Nedelja, 14. februar:
Esbjerg : Bietigheim 37:29 (18:14)

Lestvica:

1. Rostov-Don               14  tekem -   21 točk
2. Metz       14  -  20
3. Bukarešta          14 - 17
4. Ferencvaros           14 -  16
5. Kristiansand        14  -  16
6. Esbjerg            14 -   12
7. Krim Mercator      14  -    7
8. Bietigheim         14  -    3

Skupina B:

Sobota, 13. februar:
Budućnost : Podravka 33:26 (13:11)
Györ : CSKA Moskva 31:24 (14:13)

Nedelja, 14. februar:
Borussia Dortmund : Odense 32:24 (17:12)

Prestavljeno:
Valcea - Brest

Lestvica:
1. Györ     14  -  24
2. CSKA Moskva    14  -  23
3. Brest     13  -  17
4. Odense      14  -  13
5. Budućnost     14  -  12
6. Borussia Dortmund    14  -  9
7. Ramnicu Valcea     13  -  8
8. Podravka Vegeta       14  -  4

Ne spreglejte