Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maribor Branik Trimo Trebnje rokomet

Sreda, 19. 3. 2014, 13.24

8 let

Nori preobrat Maribora, nori gol Šoštariča za remi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 3. krogu končnice za prvaka sta Maribor in Gorenje odigrala izjemen derbi. Po vodstvu Velenjčanov za devet golov so povedli Mariborčani. Za 34:34 pa je poskrbel Mario Šoštarič že po izteku časa.

Maribor je edini, ki je uspel odščipniti prvenstveno točko Gorenju. In to dvakrat. Obakrat v svoji dvorani. Tokrat je zaostajal že za devet golov, se senzacionalno vrnil, povedel, tekma pa se je končala z remijem - 34:34 (13:19). Čeprav Velenjčani niso zmagali, pa vse bolj zanesljivo stopajo svojemu tretjemu naslovu državnega prvaka naproti. Do konca prvenstva je še sedem krogov.

Velenjčani so v dvorani Tabor, kjer so do zdaj pustili delovali izjemno odločno, prav nič utrujeno pa pariški senzaciji. Njihovo igro v napadu je z goli in podajami vodil kdo drug kot Staš Skube, ki je tekmo končal s številko 12 v rubriki zadetki, v obrambi pa so bili ostri, na trenutke grobi. V prvem polčasu so imeli štiri izključitve, Maribor pa nobene. Gorenje je imelo bistveno bolj navdahnjenega vratarja.

Emir Taletović je namreč do odmora ustavil devet strelov, Jure Vran pa je bil pri tretjini njegovega učinka. In če k temu dodamo še dve sedemmetrovki, ki ju vijolični niso pretvorili v zadetek … Nasploh Maribor še ni dal tako malo golov, kot jih je veliko dobil, kar 19. Velenjčani so imeli v napadu kar 82-odstotno uspešnost, Maribor 48-odstotno.

V drugem polčasu je velenjska prednost nekajkrat poskočila na devet golov, v zadnji četrtini pa je Maribor uprizoril izjemen preobrat, v desetih minutah je ob sijajnem učniku tretjega vijoličnega vratarja Domna Škaličkega (7 obramb) napravil delni izid 12:3. Dobri dve minuti pred koncem je štajerski klub prek Mihe Zarabca povedel, v zadnji minuti znova, Gorenju pa je za zadnji napad ostalo le 11 sekund. Po izključitvi Marina Marića je Velenjčanom ostal le še strel z devetih metrov, ki ga je skozi blok v gol pretvoril Mario Šoštarič.

Ne spreglejte