Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
1. 5. 2014,
13.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2014, 13.56

8 let

Navduševal pri Prulah in Celju, pri 42 letih v igri za evropsko lovoriko

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Srbski rokometaš Žikica Milosavljević, ki smo ga pred desetletjem in več dobro spoznali v Sloveniji, navdušuje tudi v letih, pri katerih so nekateri že zdavnaj v pokoju.

Žikica Milosavljević, po poklicu desno krilo, je rojen januarja 1972. Seveda ni edini rokometaš, ki na profesionalni ravni vztraja še po štiridesetem, a je eden od redkih. Med letoma 1999 in 2004 je igral v Sloveniji. Pomagal je snovati šampionske Prule, a še pred njihovim vrhuncem odšel v Celje, s katerim je leta 2004 stopil na vrh Evrope.

Nekdanji srbski reprezentant, ki je na osvojil tri kolajne na velikih tekmovanjih, se je po slovenski petletki odpravil v Španijo, septembra pa se je preselil k Metaloplastiki iz Šabca, nekdanjem velikanu jugoslovanskega in v osemdesetih letih tudi svetovnega rokometa. Nekoč dvakratni evropski prvak je na vrhu lestvice srbskega prvenstva, uvrstil pa se je tudi v finale pokala challenge, tekmovanja, ki ga je leta 2011 osvojil pokojni koprski Cimos.

Milosavljević ni le opazovalec s klopi, ampak tretji strelec ekipe. Ta mesec pa bo imel mož, ki ga je vedno odlikovala tehnična izpiljenost, priložnost, da se prek švedskega Sävehofa zavihti do svoje tretje evropske lovorike.

Maksić v hipu iz igralca postal trener

Očitno je na letniku 1972 nekaj žlahtnega. Nekaj trdoživega. Pred tedni se je po poškodbi rame na igrišče vrnil Nenad Maksić, rokometaš, ki je v Sloveniji preigral desetletje. Z izjemo ene sezone v Celju je bil vseskozi zvest Slovenj Gradcu, kjer je prava legenda. Še en levoroki nekdanji srbski reprezentant je bil v Sloveniji večkrat kralj strelcev. V svoji zadnji slovenjgraški sezoni je povprečno dosegal skoraj osem golov na tekmo.

Maksić se je pri 41 letih po odhodu trenerja Partizana Aleksandra Brkovića nekoliko nepričakovano v hipu iz igralca prelevil v trenerja in Beograjčane prvič vodil prav proti Milosavljevićevi Metaloplastiki. Kakovost se ne izbira po letih. Četudi so že prekoračili štirideseto leto, stari lisjaki še vedno znajo.

Ne spreglejte