Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2014,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Branik rokomet

Nedelja, 11. 5. 2014, 10.16

8 let

Maribor šokiral Gorenje: Nekateri šli tudi prek poškodb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Velenjčani so na prvoligaški lestvici dokončno zakockali točkovno prednost pred Celjem Pivovarno Laško, ki je pred začetkom končnice znašala pet točk.

Maribor je namreč Gorenju v razmiku poldrugega meseca "vzel" tri točke. Po remiju, do katerega so prvaki prišli zelo srečno in spretno, so Velenjčani pred vijoličastimi rokometaši klonili v svoji dvorani. Ekipa trenerja Marka Šibile vneto meša štrene najboljšim.

"Zelo smo veseli te zmage, še posebej ker smo jo dosegli na gostovanju. Moram reči, da smo tokrat pokazali več preudarnosti v zaključku srečanja ter ohranili mirne živce in tekmo pripeljali do konca v našo korist. Tekma je bila prava prvenstvena s kar nekaj nervoze, tudi zaradi večjega pritiska na strani Gorenja, in dramatičnim zaključkom. Imeli smo nekaj smole, saj se nam je na začetku tekme poškodoval Ante Kaleb, toda z večjo željo po zmagi smo na koncu zasluženo zmagali. Fantom je treba čestitati za borbenost, saj so šli nekateri tudi prek svojih poškodb in dali svoj maksimum," je za klubsko spletno stran zadovoljen razložil Šibila.

Uspešni mariborski trener je poudaril vztrajnost svoje ekipe po štirih zadetkih zaostanka za Gorenjem: "Vrnili smo se in bili nato v nadaljevanju do konca tekme enakovreden, če ne že boljši, nasprotnik. Tokrat smo dokazali, da smo kakovostno moštvo z zrelimi igralci, ki znajo na koncu tekmo zaključiti tako, kot je treba."

Kapetan Simon Razgor je prevzel odgovornost pri zadnji sedemmetrovki po izteku igralnega časa, pritisk pa ga ni zlomil: "V letošnji sezoni smo bili že dvakrat blizu zmagi nad Velenjčani, ki se nam je nesrečno izmuznila. Tokrat nam je uspelo in to v Rdeči dvorani, kar je še toliko slajše. Ponudili so nam priložnost, ki smo jo zgrabili z obema rokama, in na koncu zasluženo zmagali. Srečanja morda nismo začeli najbolje, toda nekje na polovici prvega polčasa smo začutili, da Velenjčani niso pravi. Menim, da sta odločili tudi naša borbenost in večja želja po zmagi."

Ne spreglejte