Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 2. 2018,
20.45

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Miha Zarabec Celje Pivovarna Laško liga prvakov

Nedelja, 11. 2. 2018, 20.45

6 let, 2 meseca

Liga prvakov, 11. krog

Bogati Parižani v Zlatorogu do pričakovane zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Celje Pivovarna Laško PSG liga prvakov | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Po evropskem prvenstvu na Hrvaškem se nadaljujejo boji v rokometni ligi prvakov. Igra se le še v skupini A in B. Nedelja je v Celju ponudila pravi spektakel, ki so ga z 31:26 dobili rokometaši bogatega pariškega PSG. Slovenski trio Janc, Zorman, Bombač je s Kielcami remiziral pri Flensburgu. Krog se je začel v Meškovu in Kielu. Prav obračun med Kielom in Veszpremom je imel močan slovenski pridih, Miha Zarabec se je namreč veselil zmage nad rojaki Draganom Gajićem, Gašperjem Margučem in Blažem Blagotinškom. 

Parižani so v Zlatorogu hitro povedli in nadzirali srečanje. Povedli so tudi za sedem golov (16:9), a so se Celjani zbrali in do polčasa znižali zaostanek na štiri gole (13:17). V nadaljevanju so se približali na tri gole, pa zaostajali za šest in na koncu izgubili za pet (26:31). V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Borut Mačkovšek s sedmimi goli, Tilen Kodrin je prispeval pet zadetkov.

Naslednjo tekmo bodo odigrali v soboto, ko bodo gostovali pri "slovenskih" Kielcah. Poljsko moštvo, katerega člani so Uroš Zorman, Blaž Janc in Dean Bombač,  je v nedeljo remiziralo pri Flensburgu. Kielce so ob polčasu vodile z 21:17, na koncu pa so sta se ekipi razšli z 32:32. Jan je ob remiju dvakrat zadel, Zorman enkrat, Bombač pa se ni vpisal med strelce.

Fotogalerija Celje : PSG skozi objektiv Urbana Urbanca/Sportida

Fotogalerija
1 / 29

V skupini B je Miha Zarabec s Kielom že med tednom gostil  kolege pri Veszpremu, Dragana Gajića, Gašperja Marguča in Blaža Blagotinška. Kiel je zmagal z 22:20, Zarabec je bil s štirimi goli tretji najučinkovitejši mož nemške ekipe, v kateri sta po sedem zadetkov prispevala srebrna švedska reprezentanta Ekberg in Nilsson. Marguč je za poražence zabil štiri gole, Gajić in Blagotinšek pa nobenega.

V skupini A je povratnik Jure Dolenec z Barcelono premagal zvezdniški Vardar in mu prizadejal prvi poraz v ligi prvakov. Dolenec se proti evropskim prvakom, pri katerih je blestel vratar Arpad Šterbik, ni vpisal med strelce. Igor Žabić je z Wislo premagal Zagreb, med strelce pa se vpisal trikrat. Pri hrvaškem prvaku, ki ostaja na zadnjem mestu, je branil Urh Kastelic.

Pick Szeged, katerega dres nosijo Mario Šoštarič, Staš Skube in Matej Gaber, je v nedeljo po preobratu v drugem polčasu zmagal pri Rhein-Neckarju. Šoštarič in Skube sta dosegla po tri zadetke, Gaber ni igral. 

Rokometaši Gorenja Velenja so se od lige prvakov že poslovili. V skupini C so zasedli tretje mesto.

Liga prvakov, 11. krog

LESTVICI

 

 

Ne spreglejte