Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
13. 11. 2016,
21.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator video liga prvakinj rokomet Uroš Bregar

Nedelja, 13. 11. 2016, 21.31

6 let, 7 mesecev

Krimovke že med 12 najboljšimi ekipami Evrope

Krim v bitko z evropsko špico z odličnim izhodiščem #foto #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
krim esbjerg marincek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometašice Krima so s tremi zmagami v ligi prvakinj presegle učinek zadnjih dveh sezon skupaj, si že zagotovile napredovanje, na zadnji tekmi pa si lahko pripravijo celo še boljše izhodišče v boju za četrtfinale.

Krimu je uspelo. Scenarij, po katerem bi bila za napredovanje med 12 najboljših ekip lige prvakinj prikrajšana ekipa, ki je trikrat zmagala, se ni uresničil. Še več, krimovke so si pot tja zagotovile že krog pred koncem prvega dela. Potem ko so v Ljubljani premagale norveški Larvik, švedski Sävehof in nazadnje danski Esbjerg, jim je pomik kvišku zagotovila zmaga Norvežank nad Švedinjami.

Uroš Bregar, trener Krima, je z ekipo pripravil veliko presenečenje. | Foto: Vid Ponikvar Uroš Bregar, trener Krima, je z ekipo pripravil veliko presenečenje. Foto: Vid Ponikvar Tudi če te v zadnjem krogu zmagajo, Krim pa izgubi z Larvikom, gredo naprej Ljubljančanke. Te imajo boljše medsebojno razmerje s Švedinjami. V prvem delu lige prvakinj sicer nastopajo štiri skupine s po štirimi ekipami.

Energija na Kodeljevem

Napredovanje je z ubranjeno zadnjo sedemmetrovko na Švedskem za las zagotovila Miša Marinček, za katero je izvrstna jesen.

"Vesela sem, da nam je uspelo. Že po prvi tekmi proti Team Esbjergu sem govorila, da smo se sposobne boriti z njim, čeprav so nas njegove igralke visoko premagale. Urnik tekmovanj je kar naporen in ni lahko vedno igrati na tako visoki ravni, kot je potrebna na tekmah lige prvakinj. S soigralkami se osredotočamo na naslednje tekme in se ne ubadamo preveč s preteklostjo. Pomembno je, da pred našimi navijači - ti so tokrat v dvorani na Kodeljevem ustvarili zares fantastično vzdušje, ki je spominjalo na tisto v 'zlatih' časih - prikažemo najlepšo igro," je dejala Krimova kapetanka.

Odlično izhodišče

Zaradi zmag nad ekipama, ki sta napredovali, bodo slovenske podprvakinje s seboj v nadaljevanje odnesle štiri točke. Vsaj štiri točke, saj lahko zbirko še oplemenitijo na zadnji tekmi na Norveškem prihodnjo soboto. Čim več točk seveda pomeni tem boljše izhodišče v glavnem delu, ki je sestavljen iz dveh skupin s po šestimi zasedbami.

Krim se bo v drugem delu pomeril z madžarskim Györom, danskim Midtjyllandom in romunskim CSM. V četrtfinale potujejo po štiri ekipe iz vsake skupine glavnega dela.

Utrinki po zadnji Krimovi zmagi in pogled Alje Koren na tekmo:

 


 

Ne spreglejte