Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
12. 5. 2014,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Staš Skube poškodba

Ponedeljek, 12. 5. 2014, 12.48

8 let

Gorenje v težavah, Staš Skube močno vprašljiv za tekmo sezone

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brutalen ritem tekem in obdobje praktično brez počitka sta Stašu Skubetu, rokometašu velenjskega Gorenja, izstavila račun. Poškodovano ima koleno. Morda je sezona zanj že končana.

Štirikrat je bil v najboljši postavi kroga lige prvakov, je eden štirih kandidatov za najboljšega organizatorja igre tega tekmovanja, čeprav v njem igra šele prvo sezono. Rokometna domišljija Staša Skubeta je očarala gledalce, stroko in tuje klube. A dolenjski organizator Gorenjeve igre je igral skorajda brez menjave – Evropa, prvenstvo, pokal, reprezentanca. Nekje se mora poznati.

Na njegovo in Gorenjevo žalost so se težave pojavile ravno pred najpomembnejšimi tekmami prvenstva. Bolečine so bile v zadnjem času še obvladljive, lajšal jih je s kakim dnevom počitka, na tekmi z Mariborom pa so dosegle vrhunec. Skube se je na klop usedel že v deseti minuti.

Pri hoji ga koleno ne boli, povsem drugače je ob šprintih in spremembah gibanja. V ambulanti so mu dejali, da je pekoča bolečina posledica poškodbe meniskusa in vezi, ki pa niso strgane. Operacija verjetno ne bo potrebna, predpisana ima dva tedna počitka, še kakšen odgovor več bo morda dala magnetna resonanca. A pred Gorenjem sta odločilna kroga prvenstva, predvsem seveda derbi s Celjem, tekma, ki bo 23. maja odločala o naslovu. Velenjčani, ki morajo tekmece iz Zlatoroga, če želijo osvojiti tretji zaporedni naslov, nujno premagati, pa brez Skubeta nikakor niso enaka ekipa.

Za nameček je poškodovan tudi drugi organizator igre Luka Dobelšek. Vse breme tega položaja je tako ta hip na Janezu Gamsu. Kot se razpletajo dogodki, bi Velenjčanom še kako prav prišel Darko Cingesar, s katerim so se pred meseci sporazumno razšli.

"Zelo težko bom pripravljen za derbi. S terapijami bom napravil vse, kar je v moji moči, a prek sebe ne bom šel. Zdravje je na prvem mestu," zdravo in modro razmišlja slovenski reprezentant.

Ne spreglejte