Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2013,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gorenje rokomet

Ponedeljek, 2. 9. 2013, 11.25

8 let

Gorenje osvojilo še tretji turnir, Skube MVP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pripravljalno obdobje gre h koncu, 1. NLB Leasing liga se začne prihodnji konec tedna. Državni prvaki in podprvaki so v obetavni formi.

Rokometaši Gorenja so po zmagi nad romunsko ekipo Severin brez praske osvojili pripravljalni turnir v srbski Kanjiži. To je po Nemčiji in Dobovi še njihov tretji osvojeni turnir v pripravljalnem obdobju, med katerim Velenjčani sploh še niso izgubili tekme. Staš Skube, ki vse bolj dobiva vlogo vodje v ekipi, je postal najkoristnejši igralec turnirja. Ose so finalni obračun vzele skrajno resno. Vodstvo, ki je hitro naraslo na 10:4, je bilo plod trdne obrambe s hitrimi protinapadi, za katere gostje niso imeli rešitve. Tudi v drugem delu tekme je obramba ostajala odločna, vrstili so se protinapadi, v katerih je blestel predvsem mladi Mario Šoštarič, ki se je na koncu ustavil pri sedmih zadetkih.

''To je za nas tretji turnirski naslov v mesecu dni, kar poda določene informacije o tej ekipi. Mislim, da smo med pripravami naredili veliko, vendar nas še vedno čaka nekaj dela. Pred nami je prva tekma državnega prvenstva in na nas je, da se maksimalno pripravimo in da ritem pripravljalnih zmag prenesemo tudi na tekme 1. NLB Leasing lige,'' je za klubsko spletno stran dejal pomočnik trenerja Borut Plaskan.

Celjski rokometaši so po sobotni tekmi s Kuvajtom v nedeljo odigrali še tekmo s hrvaškim prvoligašem Varaždinom. Podobno kot Kuvajt so tudi tokrat tekmeca dotolkli v drugem polčasu, ko je prednost ves čas naraščala. Matevž Skok je znova odlično branil in ustavil 20 žog, najboljši strelec pa je bil tokrat Sebastian Skube s sedmimi zadetki. Celjane zdaj čaka zadnji teden priprav na začetek prvenstva, ki se začenja s sobotno tekmo v Novem mestu, so sporočili iz kluba.

Ne spreglejte