Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2014,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 20. 2. 2014, 16.31

8 let

Gašper Marguč: S sproščeno igro po zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaši Celja so si z zmago nad ukrajinskim Zaporožjem že zagotovili nastop v osmini finala lige prvakov, danes pa bodo igrali še zadnjo tekmo v skupinskem delu tega tekmovanja.

Slovenski podprvak se bo pomeril z nemškim Rhein-Neckar Löwnom, tekma pa se bo v mestecu St. Leon-Rot začela ob 19. uri.

"Pred nami je zahtevna tekma z levi. Gre za odlično in mednarodno obarvano ekipo, ki bo prvi del tekmovanja hotela končati z zmago. A mi se ne bomo predali, na tej tekmi resda ne bo pritiska zmage, vseeno pa bom od svojih varovancev zahteval maksimalen pristop. Tekmeca spoštujemo, svojo moč je dokazal že na prvi medsebojni tekmi v Celju, ko je bil vseskozi v prednosti in na koncu zasluženo slavil," je uvodoma dejal prvi mož Celjanov Branko Tamše in dodal: "Sem trener, ki ne preskakuje nobene tekme, in to poudarjam tudi igralcem. Ko se bo tekma v Nemčiji končala, bo na poti nazaj dovolj časa za analizo naslednjega nasprotnika, torej Maribora. Morda bi kdo pričakoval, da bomo v ta namen uporabili tudi to tekmo lige prvakov, a tega sam ne želim. Spoštujemo vsakega nasprotnika, zato bomo šli lepo korak za korakom oziroma stopnico za stopnico."

"Domači so favoriti"

"V Nemčijo zaradi zmage nad ukrajinskim prvakom potujemo sproščeni, na tekmo pa se bomo pripravili tako kot na vsako drugo. S sproščeno predstavo bomo skušali zmagati, hkrati pa se zavedamo, da to ne bo lahko in da so domači igralci favoriti," je dejal Gašper Marguč, ki je Motorju na sobotni tekmi zabil deset golov, po devetih krogih pa je drugi strelec lige prvakov.

Bolj kot danes bo treba zmagati v nedeljo

Za celjsko zasedbo bo v tem tednu celo bolj pomemben nedeljski obračun v Mariboru, v primeru poraza bodo namreč končnico začeli s petimi točkami zaostanka za vodilnimi Velenjčani, kar lahko ogrozi njihovo končno zmago v državnem prvenstvu. To je bil primaren cilj pivovarjev pred začetkom sezone.

Ne spreglejte