Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2022,
18.05

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

2

Natisni članek

Rokometna zveza Slovenije opomin EHF EURO 2022 EHF Srbija slovenska ženska rokometna reprezentanca EP v rokometu za ženske 2022

Četrtek, 10. 11. 2022, 18.05

1 leto, 3 mesece

EHF o "škandalu" v Laškem

Sloveniji opomin zaradi dogajanja pred tekmo s Srbijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

2

EHF Euro22: Slovenija - Srbija, Dragan Adžić, Uroš Bregar | "Po pregledu pritožbe in pojasnila slovenske zveze je vodstvo turnirja slovenski zvezi izdalo opomin," je sporočil tiskovni predstavnik EHF Thomas Schöneich. | Foto Grega Valančič/Sportida

"Po pregledu pritožbe in pojasnila slovenske zveze je vodstvo turnirja slovenski zvezi izdalo opomin," je sporočil tiskovni predstavnik EHF Thomas Schöneich.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Evropska rokometna zveza (EHF) je zaradi dogajanja pred torkovo tekmo Slovenije s Srbijo na evropskem prvenstvu za ženske, ko je srbska reprezentanca med treningom dan pred tekmo našla opremo, s katero bi se lahko nepooblaščeno snemalo njen trening, izdala opomin Sloveniji, so za STA sporočili iz EHF.

EHF Euro2022: Slovenija - Srbija, rokomet Uroš Bregar
Sportal Škandal na EP: Slovenci odgovorili na obtožbe razjarjenih Srbkinj

Tiskovni predstavnik EHF Thomas Schöneich je za STA pojasnil, da je odločitev o opominu po vloženi uradni srbski pritožbi in pojasnila slovenskega tabora, v katerem je ta zanikal snemanje treninga srbske reprezentance, sprejelo vodstvo turnirja EHF.

"Po pregledu pritožbe in pojasnila slovenske zveze je vodstvo turnirja slovenski zvezi izdalo opomin, saj bi lahko dogajanje, ne glede na uradno pojasnilo Slovenije, vrglo senco dvoma na naš šport," je pojasnil Schöneich.

Srbski mediji so se razpisali o "škandalu" iz Laškega

Obtožbe o domnevnem snemanju treninga Srbkinj je sprožila predsednica srbske zveze Milena Delić, ki je že pred uradno pritožbo Srbije na Facebooku objavila fotografije ponedeljkovega treninga Srbkinj v dvorani Tri lilije v Laškem, s katerih naj bi bilo razvidno, da nekdo skrivaj snema dogajanje v dvorani. Na objavljenih fotografijah je vidna kartonska škatla z izrezanimi odprtinami, v njej pa nastavljena tablica in mobitel. Srbski mediji so se zaradi tega po tekmi na dolgo razpisali o "škandalu" iz Laškega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milena Delić (@milenabg2)

Slovenski tabor je v sredo javno odločno zanikal obtožbe, da bi snemal trening srbske izbrane vrste, lokalni organizacijski odbor in Rokometna zveza Slovenije (RZS) pa sta v skupni izjavi za javnost pojasnili prisotnost tablice in telefona v dvorani, kjer so potekali treningi. Zapisali sta, da je bila oprema tam zaradi rojstnodnevnega slavja ene od reprezentantk, ki so ga njene soigralke želele posneti.

Opravičilo RZS zaleglo

"Po prejemu pritožbe je stekla interna preiskava EHF, da se nemudoma razjasnijo okoliščine, lokalni organizator pa je bil pozvan tudi k izjavi v povezavi z okoliščinami," sta v sredini izjavi še pojasnili organizacijski odbor in RZS.

"Vsem, ki so zaradi tega neljubega dogodka bili morda prizadeti, se v imenu celotnega organizacijskega odbora EHF EURO 2022 in RZS iskreno opravičujemo. RZS in organizacijski odbor EHF Euro 2022 sta vedno in bosta tudi v bodoče močno zagovarjala transparentnost, poštenost in visoke etične standarde ter ničelno toleranco do vseh nepoštenih praks v športu," sta še zapisali.

Na slovensko opravičilo se danes sklicuje tudi EHF. Kot je pojasnil Schöneich, so v postopku zabeležili opravičilo, ki ga je slovenska zveza javno objavila, dodatno pa se je po njegovih navedbah slovenska zveza opravičila tudi srbskim kolegom. S tem je na tej točki zadeva zaključena, je še dodal predstavnik EHF.

EHF Euro22: Slovenija - Hrvaška
Sportal Izjemne Slovenke do velike zmage nad Hrvaško
Ne spreglejte