Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
6. 6. 2014,
14.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Deja Ivanović Krim Mercator Krim Mercator rokomet intervju

Petek, 6. 6. 2014, 14.29

8 let

"Dolg Krima je obsežen, a nam ga bo uspelo sanirati"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Morda vam je bila bolj znana s priimkom Doler, ko je leta blestela v majici Krima. Pozneje se je poročila in preselila v pisarno tega kluba. Po kratkem premoru je spet v njegovem vodstvu.

Je hči in ikona kluba. Deja Ivanović je s Krimom tako ali drugače povezana več kot četrt stoletja. Po 17-letni igralski karieri, v kateri je dvakrat osvojila ligo prvakinj, je postala pomočnica direktorja, nato je to vlogo prevzela sama. Po nekajletnem premoru se je pred letošnjo sezono vrnila v klub oziroma na čelo njegove rokometne šole. Po eni od stresov in pretresov najbolj polnih sezon, kar jih pomni 30-letna zgodovina Krima, je bila aprila izvoljena v novi izvršilni odbor kluba. Ta pripravlja sanacijo, ki gotovo ne bo preprosta, in snuje načrte za prihodnost.

Kakšno je trenutno stanje v Krimu? Ali se z dekleti – upnicami že pogovarjate o odplačevanju dolgov? Izvajamo finančno sanacijo Krima, v okviru katere se klub z igralkami in dobavitelji dogovarja o poplačilu dolgov oziroma terjatev.

Je res, da dolg znaša okrog 800 tisoč evrov? O številkah ne bi želela govoriti. Dolg je obsežen, a sem prepričana, da nam ga bo s sanacijskim načrtom, ki smo ga pripravili, uspelo sanirati.

So dekleta že dobila katero od zaostalih plač? Z igralkami se dogovarjamo o poravnavi obveznosti, in sicer tako glede višine poplačila kot tudi rokov. S tem bomo izpolnili obljubo, ki smo jo vezali na uspešen konec sezone.

Bo trenerka gotovo Marta Bon? Obstaja obojestranski interes, verjamemo, da lahko z dr. Bonovo uresničimo začrtane cilje, kar pomeni, da bo klub dal poudarek vzgoji in razvoju nadarjenih mladih domačih igralk, ki jim bo glede na potrebe in zmožnosti priključeval kakovostne tujke. Trenutno je v ospredju nalog Bonove zahteven projekt reprezentance in v klubu to spoštujemo. Po koncu tega verjamem, da bomo našli sinergijske učinke.

S kakšnim proračunom naj bi delovali v prihodnji sezoni? S približno polovico nižjim kot lani (tedaj je znašal okrog 1,7 milijona evrov, op. a.). Finančni viri so nižji kot lani, vendar zagotovljeni.

Je v zvezi s prihodi že znano katero ime in kakšen tip igralk vas zanima? Dogovori z igralkami se seveda intenzivno nadaljujejo, o imenih za zdaj še ne moremo govoriti …

Še vedno ostajate na čelu rokometne šole ali boste prevzeli (še) kakšno drugo vlogo? Vsekakor je moje osnovno poslanstvo v klubu tudi v prihodnje delo z mladimi, ki me neznansko osrečuje. Od aprila pa sem članica izvršilnega odbora kluba, v katerem imam poleg odgovornosti za delo z mladimi tudi številne druge vloge in zadolžitve …

Ne spreglejte