Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 6. 2012,
11.12

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branka Zec

Sobota, 2. 6. 2012, 11.12

4 leta, 5 mesecev

Dober vzgled za prihodnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Množica kritik se je zgrinjala na žensko rokometno reprezentanco, a z obračunom proti evropskim podprvakinjam je končno posijal žarek upanja. Neuspešne kvalifikacije bo zaključila v Avstriji.

Slovenke so neuspešno nastopile v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo, potem ko so zmagale zgolj enkrat, nepričakovano pa dvakrat visoko izgubile s Češko. V petem krogu kvalifikacij pa so navkljub nepomembnosti tekme pokazale nekaj več: "Rezultatsko je tekma za nas sicer neuspešna, a z vidika igre smo lahko zadovoljni. Vesela sem, ker sem se malce bala obračuna s Švedsko. Vsak dan nas je bilo manj, a dokazali smo, kako se bori za slovenske barve," pravi vratarka Slovenije Branka Zec, ki je solidno opravila nalogo v Velenju (poraz s 23:26).

Treba je vztrajati

Preboj na veliko tekmovanje jim ni uspel, zato pa meni, da so s soigralkami dokazale, da ženski slovenski rokomet ima prihodnost: "Vedno bolj glasne so bile izjave, češ, da naj se ženska reprezentanca kar ukine. In ali je sploh smiselna. Mislim, da moramo vztrajat, narediti dober model za prihodnost in se boriti. Potem bodo velika tekmovanja spet na dosegu roke," še dodaja.

S soigralkami je v kvalifikacijski skupini 5 že po četrtem krogu ostala brez možnosti za pot na Nizozemsko, tja sta se uvrstili Švedska in Češka. Za slovo od teh kvalifikacij jih v soboto ob 15.35 čakajo še Avstrijke na Dunaju. "Malce v šali, malce za res, sem pred tekmo s Švedsko dejala, da lahko proti Švedski izgubimo, samo sosede pa moramo premagati. Verjamem v to, da zaključimo z zmago." v Ljubljani so jih premagale tesno, z 29:28.

Ekipa pod vodstvom Toneta Tislja je v poletnem delu kvalifikacij štela le 13 članic: "Šle smo čez neverjetno transformacijo. Ogrodje ekipe se je ves čas menjalo. Če nas je od 28 ostalo le 12, to pove vse. Iz tega se bo treba nekaj naučiti in iti naprej," še pove vratarka slovenske izbrane vrste.

Ne spreglejte