Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
30. 10. 2013,
10.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dean Bombač slovenska rokometna reprezentanca Boris Denič Švica

Sreda, 30. 10. 2013, 10.00

6 let, 7 mesecev

Dean Bombač je pripravljen, prihaja njegovih pet minut

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska rokometna reprezentanca ob 20.00 s tekmo proti Švici v Velenju začenja kvalifikacije za SP 2015. Brez Uroša Zormana in Marka Bezjaka, zato pa z izjemno motiviranim Deanom Bombačem.

Na položaju srednjega zunanjega v slovenski reprezentanci vlada velika konkurenca. Uroš Zorman, Sebastian Skube in Marko Bezjak so bili po statusu v prednosti pred Deanom Bombačem, čeprav se Koprčan v reprezentanci ali zelo blizu nje pojavlja že skoraj tri leta. V tem času je za izbrano vrsto odigral "zgolj" 21 tekem. Pred tekmama s Švico (Velenje, 20.00) in Ukrajino (Zaporožje, nedelja) kaže, da je vendarle dočakal svojih pet minut. Sicer iz drugačnega razloga, kot bi si želel, saj nikakor ne privošči poškodb Bezjaku in kapetanu Zormanu. A kakorkoli že, ti sta mu tako ali drugače odprli vrata. In zdi se, da je Deki pripravljen. Dobro pripravljen. V zadnjih mesecih z Borisom Deničem s pridom sodelujeta tudi v klubu. Bombač je prevzel vlogo enega odločilnih igralcev pri beloruskem prvaku.

"Boris me ob svojih 15-minutnih rotacijah vselej daje v drugo skupino igralcev, da igram končnico tekem, kjer se te odločajo. To mi ustreza. Boris verjame vame in pusti, da imam stvari v svojih rokah. Dobil sem številne SMS-e, ko so ljudje v prenosu videli, kako mi Denič (navodila igralcem tudi v Dinamu slovenski selektor daje v slovenščini, saj pravi, da ga Belorusi tako najbolje razumejo, op. a.) razlaga, naj akcijo izpeljem sam. Zaupa mi, upam, da mu maksimalno vračam in mislim, da to zelo ceni," je s klubskim statusom zadovoljen nekdanji član žal umrlega Cimosa. Ne le s stanjem v klubu. Nasmeh na Bombačev obraz riše tudi življenje v Minsku nasploh, čeprav je bil pred odhodom odkrito skeptičen: "Preden sem šel v Belorusijo, sem se spraševal, kam grem. Še ko smo pristali z letalom, smo opazovali, kam smo prišli. A po 25 minutah v mestu smo začeli debelo gledati: 'U, kaj pa je to.' Gre za velemesto, lepo urejeno, čisto, na tleh ne vidiš niti enega papirčka. Gotovo je lažje, ker smo v ekipi trije Slovenci, še nekaj Balkancev, družimo se. Boris je trener, vsak od nas si lahko to le želi. Še posebej mi trije poznamo njegov sistem, zaradi česar nam je bilo veliko veliko lažje."

Slovenski trije mušketirji – soigralca sta še David Miklavčič in Uroš Bundalo – napredujejo tudi v ruščini. "V dveh, treh mesecih računam, da jo bomo res obvladali," načrtuje Dinamov snovalec igre, ki pričakuje, da bo imela Slovenija v kvalifikacijski skupini 3 za svetovno prvenstvo, v kateri so tekmeci poleg omenjenih še Luksemburžani, več težav z Ukrajinci kot s Švicarji. "Imam dva ukrajinska soigralca, poznam tudi Sergija Onufrijenka, ki je za Dinamo igral v lanski sezoni. A s kakovostjo, ki jo imamo, nas nikakor ne bi smeli premagati. Belorusija se ne sme ponoviti, junija smo dobili veliko lekcijo," se velikega kvalifikacijskega spodrsljaja zaveda Bombač.

Ne spreglejte