Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2012,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sebastian Skube

Ponedeljek, 23. 4. 2012, 9.14

8 let

Če ponovijo obrambo, je v Madridu mogoč čudež (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Strinjali so se prav vsi: v obračunu velikana Atletica in malega slovenskega Kopra je odločala obramba. A tudi v napadu ni bilo slabo, pravi Sebastian Skube, ki je vnovič navdušil z nekaj potezami.

Koprski Cimos se ni zgolj upiral trikratnemu zmagovalcu lige prvakov ter sloviti zasedbi iz Madrida, pač pa ga povsem onesposobil. Če četa Talanta Dušebajeva mrežo zatrese zgolj 23-krat, je to nenavadno. A primorska zasedba je dokazala, da se da ustaviti vsakega favorita in bogate nasprotnike. "Zelo sem vesel, da smo to tekmo dobili. Da smo pokazali, da se nikogar ne ustrašimo in da smo tudi mi velika evropska ekipa," je po tekmi povedal Sebastian Skube. Zahvalil se je publiki in zmago posvetil njej. Sam je imel na tekmi navijaško skupino, prijatelje iz Dolenjske, ki so kar nekajkrat zaigrali na harmoniko.

Razmišljati o prednosti? Je kot podpis poraza

Zmaga s 26:23 je res veličastna. Koper sploh prvič nastopa med osmimi najboljšimi ekipami v Evropi, medtem ko se lahko Atletico, nekdanji Ciudad Real, pohvali s šestimi finali v elitnem tekmovanju. V tej sezoni je španska ekipa klonila le pri Veszpremu in doma izgubila s Kadettnom v osmini finala, ko je bilo že vse odločeno. Bo prednost treh zadetkov zadostovala za sobotni povratni obračun v Madridu (28. aprila ob 20.15)? "Trije goli niso nobena popotnica. Če bomo odšli na povratno tekmo z razmišljanjem o treh golih, bomo zagotovo izgubili. V Madrid moramo z razmišljanjem o zmagi," je še dejal eden izmed "možganov" koprske igre, ki je v video pogovoru za Sportal povedal še marsikaj zanimivega.

Že s prebojem v četrtfinale je slovenski predstavnik presegel vsa pričakovanja, z zmago nad Atleticom pripravil novo senzacijo, čudež pa bi bil preboj na zaključni turnir lige prvakov v Kölnu. Med štiri najboljša moštva Evrope!

Ne spreglejte