Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 4. 2012,
7.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Koper Cimos Atletico Madrid

Petek, 27. 4. 2012, 7.56

8 let

"Če je to sreča, drugo leto ne bom več trener"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaše Kopra v soboto čaka tekma vseh tekem. Sredi Madrida bodo skušali še enkrat zapretiti favoriziranemu Atleticu. Trikratnim evropskim prvakom, ki za Koprom zaostajajo tri zadetke.

Cimos Koper se je v špansko prestolnico lahko odpravil sproščeno in mirno, brez pritiskov in hudih pričakovanj. Čeprav primorsko zasedbo čaka še en obračun s favoriziranim Atletico Madridom, ki bo bržčas še težji od tistega v Bonifiki, Koprčani zatrjujejo, da se ne bodo predajali. "Vedno nekje tvegamo, a očitno nas nasprotniki ne vidijo. Upam, da bo to še nekaj časa trajalo, pravi trener Kopra Fredi Radojkovič, ki se zaveda, da njegova zasedba ni sposobna zdržati na vseh mestih v obrambi. "Ko gledamo posnetke nasprotnikov, vidimo, kje je šibka točka. Kdo ima slabo realizacijo ali kdo je na prejšnji tekmi igral slabo. Tega potem pustimo in 'zapiramo' drugje," razlaga.

Na prvi četrtfinalni tekmi elitnega tekmovanja so izjemno ustavili strelce z zunanjih položajev, medtem ko so z mesta krožnega napadalca prejeli kar nekaj zadetkov. Taktika je bila zadetek v polno, prinesla je zmago s 26:23. V madridski Vistalegre areni pa tega ne bodo branili. Kajti takšno razmišljanje je vselej porazno. "Tudi če bi zmagali za deset zadetkov, ne bi pomenilo nič. Naša zmaga je pomembna predvsem s psihološkega vidika. Škoda, da se je za nas končalo državno prvenstvo, saj bi v takšnem tempu in formi, lahko čez dva meseca postali prvaki," malce za šalo, pa tudi za res pove Radojkovič.

Atletico pod pritiskom, Koper pač ne

Kakšen bo recept proti sloviti zasedbi na čelu s Talantom Dušebajevom? Podoben kot pred tednom dni v Bonifiki. Obramba, obramba in obramba.

Ter upanje, da vratarja ubranita čim več strelov. Kakorkoli že, utopično bi bilo pričakovati napredovanje Cimosa Kopra, hkrati pa se je že velikokrat zgodilo, da so veliki podlegli pritiskom. Koper je v tej sezoni že presenetil, a tudi, če bi obstal pred vrati "final four" turnirja v Kölnu, to ne bi bilo nikakršno razočaranje. Na prvi tekmi četrtfinala je trener Kopra takole spodbudil fante v garderobi: "Lani so vsi govorili, da nismo zmožni osvojiti prvenstva. Danes pa igramo ligo prvakov. Letos so vsi govorili, da nimamo možnosti v Evropi, pa igramo četrtfinale. Torej, smo mi norci? Smo bili srečni? Ali smo to naredili mi sami? Če je to sreča, potem po tej sezoni ne bom več trener, marveč bom igral samo še loto."

Povratni obračun četrtfinala lige prvakov med Atleticom in Koprom se začne v soboto ob 20.15.

Ne spreglejte