Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
1. 1. 2014,
14.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 1. 2014, 14.31

6 let, 6 mesecev

Če bi Branko Tamše in Snežana Rodić skupaj vodila tekmo, ''bi pokalo''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Sportalu smo v letu 2013 napravili serijo tako imenovanih družinskih rokometnih zgodb, ki jih kot pogled nazaj združujemo na enem mestu.

Carmen Martin in Alberto Aguirrezabalaga

Pred meseci sta oba igrala v Sloveniji, nato pa ju je kariera razdružila, saj je Alberto odšel na Madžarsko. Vseeno je bila zgodba krimovke Carmen Martin in njenega izbranca zelo zanimiva. "Slovenščina je zelo težka, ampak vseeno poznava nekaj besed. Težko se naučiš vseh pravil. Nekaj govoriš, ampak brez pravil, kot Indijanci. Vseeno znava na primer reči oprosti, hvala, prosim, kako si," je o usvajanju slovenščine povedal nekdanji mladinski reprezentant Španije, ki je lansko sezono uspešno odigral v Trimu.

Branko Tamše in Snežana Rodić

Tedaj trener Gorenja, zdaj pa Celja Pivovarne Laško Branko Tamše in njegova izbranka Snežana Rodić sta bila tako iskriva, da smo njuno pripoved razdelili kar na dva dela. Gre za pravo trenersko družino, saj Snežana uspešno vodi velenjske rokometašice. Ko smo ju pobarali, kako bi vodila tekmo skupaj, če bi imela za to priložnost, je Branko z nasmeškom odvrnil:''Zanimivo bi bilo, čeprav bi verjetno pokalo na klopi, ko bi se kresala mnenja.''

Sebastian in Staš Skube

Trebanjska brata Sebastian in Staš Skube sta dodobra zaznamovala rokometno leto. Od te sezone organizatorja igre prvič oba igrata v dveh največjih slovenskih klubih, Celju in Gorenju, pred kratkim sta prvič skupaj sodelovala tudi v reprezentanci. Dejstvo je, da jima domišljije v igri gotovo ne manjka in oba plemenitita igro svojih ekip.

Miha in Roman Zarabec

Še en Dolenjec, tudi on srednji zunanji, je odličen v letošnji sezoni. Miha Zarabec izvrstno snuje igro Maribora, s katerim se je pomeril proti svojemu očetu Romanu, ki je vodil prvoligaša iz Ivančne Gorice. Sin je bil uspešnejši, a očeta zato ni preveč zbadal. Ima pa starejši Zarabec proti sinu še vedno boljši ''score''. Le za eno zmago, a vseeno.

Benjamin in Senjamin Burić

Med okrepitvami Gorenja pred letošnjo sezono sta tudi bosanska dvojčka Benjamin in Senjamin Burić. Vratar in krožni napadalec v Velenju nimata nobenih težav, saj njun jezik govorijo praktično vsi. ''Imela sva tudi neke druge ponudbe, a verjetno tam ne bi dobila toliko priložnosti, kot jih bova tu. Slišala sva tudi, da je trener dober, vrhunski za mlade igralce. Upam, da bova šla po poti Melića, Momirja Ilića in drugih vrhunskih igralcev,'' si je pred sezono zaželel Benjamin. Vsaj delno so se njegovi upi vsekakor uresničili.

Klemen in Nejc Cehte

Brata iz Brestanice Klemen in Nejc Cehte sta v tej sezoni združila moči v Gorenju. Starejši Klemen je med nosilci igre, Nejc, prav tako kot brat študent strojništva, pa je še v bitki za večjo minutažo. Med drugim je nekdanji mladinski reprezentant razkril, kako je končal vratarsko kariero, še preden jo je sploh dobro začel: "Trenerju sem namignil, da bi rad branil, a on tega ni želel. Sem levičar in pod nobenim pogojem me ni spustil v gol."

Ne spreglejte