Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
8. 7. 2016,
18.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško legionarji Veszprem Blaž Blagotinšek

Petek, 8. 7. 2016, 18.09

6 let, 6 mesecev

Odhod pomembnega igralca iz slovenskega prvaka

Blaž Blagotinšek odhaja v evropskega velikana

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

1

blaz blagotinsek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometni reprezentant Blaž Blagotinšek se iz Celja podaja v evropskega podprvaka Veszprem, kjer bo soigralec Gašperja Marguča in Dragana Gajića.

Vardar, Pariz in Veszprem so imena klubov, ki so bili najbolj zagreti za Blaža Blagotinška, celjskega krožnega napadalca, ki je imel pogodbo še za naslednjo sezono. Od matičnega kluba poslavlja po 11 sezonah. Madžari so bili očitno najbolj vztrajni in tudi darežljivi. Kot so sporočili iz kluba, je odškodnina za odličnega 22-letnega reprezentanta tretja najvišja v zgodovini kluba. Več je ta dobil le za Sergeja Rutenko, po naših podatkih 400 tisoč evrov, in Aleša Pajoviča. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za dobrih sto tisoč evrov.

Blagi, ki je z evropskim podprvakom Veszpremom podpisal triletno pogodbo, se bo ob Blatnem jezeru pridružil nekdanjima soigralcema Gašperju Marguču in Draganu Gajiću. V dresu novega kluba se bo s starim srečal že septembra v regionalni ligi.

Odhod enega ključnih igralcev dva tedna pred začetkom priprav je nedvomno povzročil glavobol trenerju Branku Tamšetu in pokopal misli na to, da bo to poletje zadržal ključne igralce. Videli bomo, kako se bodo odzvali v celjskem klubu. Za zdaj na črti ostajata Vid Poteko in mladi Matic Suholežnik.

Kdo bo igral v Sehi?

Regionalna liga Seha je vendarle oznanila klube, ki bodo v njej sodelovali v naslednji sezoni. Deseterica je brez srbskega predstavnika. V tekmovanje pa se vrača bosanski Ljubuški.

Prvič bosta nastopila tudi slovenska predstavnika, Celje in Gorenje. Ob njiju pa še madžarski prvak in evropski podprvak Telekom Veszprem, ki je tudi aktualni zmagovalec lige, hrvaška predstavnika PPD Zagreb in Nexe Našice, makedonska predstavnika Vardar in Metalurg, slovaški Tatran Prešov in beloruski Brest Meškov

Vsa moštva se bodo med seboj pomerila dvakrat, najboljši štirje pa še na zaključnem turnirju. Tekmovanje se bo začelo 6. oziroma 7. septembra.

 

Kaj menite o odhodih mladih igralcev v tujino?

  • Naj gredo na bolje.
    58,92 %
    175 glasov
  • Naj jih pustijo, a je treba dobro premisliti, kam.
    27,95 %
    83 glasov
  • Domači klubi bi jih morali zadržati na vsak način.
    9,09 %
    27 glasov
  • Kamorkoli, samo da gredo iz te sprte Slovenije.
    4,04 %
    12 glasov
Oddanih 297 glasov

Blaž Blagotinšek se trenutno z reprezentanco pripravlja na olimpijske igre, po njih pa ga čaka novi klubski izziv. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Blagotinšek se trenutno z reprezentanco pripravlja na olimpijske igre, po njih pa ga čaka novi klubski izziv. Foto: Vid Ponikvar

Žalostni, vendar ...

"Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj je bil eden stebrov našega moštva, a se po drugi zavedamo, da si tudi sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka," je za klubsko spletno stran dejal celjski direktor Gregor Planteu.

"V prvi vrsti bi se rad zahvalil Celju Pivovarni Laško za izjemno korektnost in razumevanje v vseh teh sezonah, soigralcem, ki so me naredili boljšega igralca na in zunaj igrišča, trenerju Branku Tamšetu, navijačem in vsem, ki mi stojijo ob strani. Odhajam k Veszpremu, enemu največjih rokometnih klubov v Evropi, in verjamem, da je prav to moštvo, s katerim se bomo že prihodnjo sezono potegovali za naslov zmagovalcev lige prvakov," je ob odhodu povedal krožni napadalec, ki je za člansko moštvo Celja Pivovarne Laško nastopil na 167 tekmah, dosegel pa 278 golov. Trenutno se pripravlja na olimpijske igre. In če se res ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, bo v Riu zanesljivo nastopil.

 

 

Ne spreglejte