SiolNET. Sportal RIO 2016
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poškodovana Daneja Grandovec hitro zaključila maraton

0,30

termometer

Na olimpijskih igrah v Riu je zlato olimpijsko kolajno v maratonu osvojila Kenijka Jemima Jelagat Sumgong, nastop na najdaljši tekaški disciplini z antično tradicijo pa je začela tudi Daneja Grandovec, a je 32-letna Mariborčanka odstopila že pred prvim merjenjem vmesnega časa na petih kilometrih.

Daneja Grandovec je prišla v Rio poškodovana. Daneja Grandovec je prišla v Rio poškodovana. Foto: Vid Ponikvar

"Tega sicer nisem razlagala, a že pred odhodom v Rio se mi je zgodila nezgoda na treningu in šele tukaj smo ugotovili, da imam natrgano mečno mišico. Delali smo intenzivne terapije in upali na najboljše," je odstop na tretjem kilometru razložila slovenska reprezentantka.

Kot pravi, je bil ves trud zaman. "Že po 50 metrih me je zapeklo v mišici, začela sem šepati, trudila sem se, da bi ohranila normalni korak, saj je bilo vzdušje noro. Takšnega vzdušja še nisem doživela in danes bi kar 'laufala in laufala', a noge mi tega niso dopuščale. Trudila sem se in upala, da bo boljše, če se bo mišica ogrela, a ni šlo. Bilo je slabše in slabše, na tretjem kilometru me je še enkrat usekalo in bilo je konec," je na robu solz pripovedovala Štajerka.

"Ni mi važno, kaj bodo rekli drugi"

Ob tem je realno dodala, da ne sodi med tekmovalke, ki bi se zvrstile pri vrhu, močno pa si je želela ta olimpijski nastop. "Vsak meter je bil užitek. Sem sem prišla, da tečem 42,195 km, ne pa tri. Imam visok prag bolečine in tudi danes bi odtekla, če ne bi bilo prehudo. Ko ne gre, ne gre ..." A težava z mečno mišico je bila le zadnja v naporni sezoni, saj se je slovenska olimpijka celo leto borila tudi z vneto Ahilovo tetivo.

"Vsak meter je bil užitek. Sem sem prišla, da tečem 42,195 km, ne pa tri." "Vsak meter je bil užitek. Sem sem prišla, da tečem 42,195 km, ne pa tri." Foto: Vid Ponikvar

"Ni mi važno, kaj bodo rekli drugi, Žal mi je zaradi sebe, ker nisem mogla uživati v tej tekmi," je še dejala slovenska reprezentantka, preden je odšepala pogledati zaključek tekme na velikem ekranu v slovitem Sambodromu v Rio de Janeiru.

Zlate kolajne na dobrih 42 km dolgi progi se je veselila Kenijka Jemima Jelagat Sumgong z izidom 2:24:04. Eunice Jepkirui Kirwa iz Bahrajna, bronasta s svetovnega prvenstva v Pekingu 2015, je zaostala devet sekund, Etiopijka Mare Dibaba, aktualna svetovna prvakinja, pa je osvojila bron.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin