Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
19.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

plavanje Rio 2016 Robert Žbogar

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 19.35

6 let, 6 mesecev

Robert Žbogar po predtekmovanju

"Ne morem biti slabe volje, če sem plaval najhitreje v življenju"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Robert Žbogar | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenski plavalec Robert Žbogar je na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil 22. mesto na 200 metrov delfin. Žbogar je v današnjem predtekmovanju postavil nov državni rekord, potem ko je razdaljo preplaval v času 1:57,05.

Prvi res dober nastop so na igrah v Braziliji končno dočakali tudi slovenski plavalci. Zelo zadovoljen pa je bil v cilju tudi sam Žbogar, sicer klubski varovanec reprezentančnega selektorja Mihe Potočnika, ki je prav na olimpijskih igrah dosegel najboljši izid v dolgoletni karieri.

"Pričakoval sem ta rekord, skrita pričakovanja so bila seveda rezultatsko še malo višja in izid pod 1:57. A ne smem in morem biti slabe volje, če sem plaval najhitreje v življenju. Nekaj napak je seveda bilo v samem plavanju, a jih nima smisla iskati. Na koncu šteje čas in ta je bil dober," je po tekmi povedal tekmovalec iz Begunj na Gorenjskem.

Vesel in žalosten hkrati

O tem, ali je bil ob perfektnem plavanju dosegljiv tudi polfinale, za katerega je bil potreben čas 1:56,72, pa je odvrnil: "Po bitki je lahko biti general in govoriti kaj in kako. S tem se nima smisla ubadati in tega ugibati. Vem le, da je bil dosegljiv izid pod minuto in 57 sekund."

Lasten rekord, dosežen letos v Kranju, je popravil za 24 stotink sekunde. | Foto: Stanko Gruden, STA Lasten rekord, dosežen letos v Kranju, je popravil za 24 stotink sekunde. Foto: Stanko Gruden, STA

Nikakor se ni mogel izogniti vprašanju o doslej slabših dosežkih slovenskih plavalcev. "Danes sem žalosten in vesel hkrati. Žalosten, ker drugi plavalci doslej niso dosegli svojih ciljev, zase pa sem seveda vesel," je odvrnil 27-letni plavalec, ki na igrah nastopa drugič. Žbogar se je moral namreč dobro zbrati po morečih uvodnih dneh, kjer je za cilji najprej zaostal prvi adut ekipe Damir Dugonjić, s katerim je skupaj v sobi, nato pa še njegova klubska soplavalka Anja Klinar.

Najhitrejši v predtekmovanju je bil Madžar Tamas Kenderesi (1:54,73).

Plavalne nastope v Riu bosta v torek nadaljevala Klinarjeva na 200 m delfin in Anže Tavčar na 100 m prosto.

Ne spreglejte