Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
7. 8. 2016,
15.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

kolesarstvo Rio 2016

Nedelja, 7. 8. 2016, 15.35

6 let, 7 mesecev

Kolesarski masaker v Riu terjal pri zvezdnikih zlom ključnic …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Cestna kolesarska dirka na olimpijskih igrah je imela vse prvine odličnega trilerja. Negotovost na cesti je bila vseskozi prisotna, videli smo padle borce, ki so končali s poškodbami, številne poskuse pobegov, končni junak pa je postal Belgijec Greg Van Avermaet.

Italijan Vincezo Nibali, Kolumbijec Sergio Henao in Poljak Rafal Majka so bili še 13 kilometrov pred ciljem 237,5 kilometra dolge težke kolesarske preizkušnje skupaj.

Nato se je pri zadnjem spustu zgodila nesreča, v kateri sta jih huje skupila osrednja favorita Nibali in Henao, medtem ko se je Majka rešil, a na koncu preizkušnje ni mogel zaustaviti pohoda zlatega Belgijca Grega Van Avarmaeta in srebrnega Danca Jakoba Fuglsanga.

Nibali si je poškodoval ključnico in že odpotoval v Italijo na operacijo, Henao pa si je zlomil ključnico in poškodoval prsni koš.

"Štiri tedne ga bo bolelo, po 15 dneh bo lahko šel na kolo"

"Prva stvar, ki mi jo je po padcu rekel, je, da mu je škoda fantov. Pravi ekipni mož," je dejal selektor Italije Davide Cassani.

"Takšne poškodbe niso težava. Štiri tedne ga bo bolelo, po 15 dneh pa se bo, ko bo začela bolečina popuščati, lahko že podal na kolo," je optimističen kolumbijski zdravnik Juan Carlos Quiceno, ki je nemudoma pregledal Henaa.

Henao in Nibali v pogovoru pri vzponu, nato pa sta jih pri spustu skupila. | Foto: Henao in Nibali v pogovoru pri vzponu, nato pa sta jih pri spustu skupila.

A nista bila edina, ki sta pobliže spoznala brazilski asfalt. Avstralec Richie Porte je prav tako padel pri spustu in si zlomil lopatico.

V boju za medalje je bil tudi Britanec Geraint Thomas, ki jih je prav tako skupil. K sreči brez poškodb, a čuti bolečine.

Kar nekaj kolesarjev zaradi padcev ne bo nastopilo na sredinem kronometru. Za tak korak se je odločil Porte, morda pa bosta po njegovih sledeh šla še Portugalec Nelson Oliveira ter Nizozemec Wout Poels.

Slava in zlato odličje Belgijcu Gregu Van Avarmaetu | Foto: Slava in zlato odličje Belgijcu Gregu Van Avarmaetu

"Zatečen komolec ni huda težava, težavo pa imam z roko. Rama ni zlomljena, vendar moram na slikanje, da se bomo prepričali, da ni nič narobe," je dejal Poels.

Ne spreglejte