SiolNET. Sportal Rekreacija
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mini oviratlon 2018

Tim Gajser in ata Dončić sta priskočila na pomoč #foto

0,56

termometer

Mini Oviratlon 2015
Foto: Milan Tomažin

Športno društvo Oviratlon je v sredo v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije – Soča za otroke, ki so tam na rehabilitaciji, že sedmo leto zapored pripravilo mini oviratlon, na katerem je otrokom pri premagovanju ovir pomagalo rekordno število znanih pomočnikov.

Mini Oviratlon 2015 Foto: Milan Tomažin

Ti so sami izžrebali svojega spremljevalca oziroma spremljevalko, ki so jim pomagali čez ovire.

Sreča se jim je lahko nasmehnila v "obliki" motokrosista Tima Gajserja, nogometaša in kapetana slovenske nogometne reprezentance Bojana Jokića,·košarkarja Jake Blažiča, nekdanjega košarkarja in glavnega trenerja košarkarjev Ilirije Saše Dončića, voditeljic Darje Zgonc in Ane Praznik, pevke Saše Lendero in njenega moža Mihe Hercoga, pevke Nine Pušlar, pevcev Roka Ferengje (Rok 'n' Band) in Janija Kovačiča, raperja in borca Denisa Porčiča - Chorchypa,  gledališkega in filmskega igralca ter pisatelja Ludvika Bagarija, igralca Tadeja Piška, mladinskega pisatelja in ultramaratonca Žige X Gombača, radijskega voditelja in DJ-ja Uroša Bitenca, smučarja Štefana Hadalina, atletinje Agate Zupin, kajakaša Nejca Žnidarčiča in Vida Debeljaka, nekdanje smučarke Špele Pretnar, nekdanjega orodnega telovadca Mitje Petkovška, športne novinarke in urednice oddaj o rekreaciji na Radiu Slovenija Uršule Majcen, Stanislava Pinterja, namestnika ambasadorja RS za šport, strpnost in fair play, ter Maje Weinberger iz podjetja Hofer.

Koncept mini oviratlona je podoben "velikemu" oviratlonu, ki bo letos 7. julija 2018 na Pokljuki. Udeleženci bodo na deset kilometrov dolgi progi premagovali 25 ovir, zasnovanih po vzoru treninga specialnih enot, in tako preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost ter sposobnost za timsko delo.

Mini Oviratlon 2015 Foto: Milan Tomažin

"Tako kot danes bosta tudi v pokljuških gozdovih največ štela medsebojna pomoč in pogum, da se ovir, ki so morda na prvi pogled videti nepremagljive, sploh lotimo. Pri tem ugotovimo, da s skupnimi močmi noben izziv ni prezahteven," je povedal Luka Ravnič, predsednik Športnega društva Oviratlon. "Otroci, ki so danes sprejeli izziv mini oviratlona, so za vse nas vzor, da ne smemo nikoli obupati.

Mini Oviratlon 2015 Foto: Milan Tomažin

Sodelovanje oviratloncev in URI – Soča vsako leto dobi piko na i z oviratlon donacijo, saj Športno društvo Oviratlon del sredstev, zbranih s prijavnino, nameni za pripomočke ali aktivnosti, ki otrokom pomagajo pri rehabilitaciji.

Mini Oviratlon 2015 Foto: Milan Tomažin

"Donacijo oviratloncev bomo letos namenili za to, da bomo lahko našim otrokom omogočili doživetje športnega vikenda na Debelem rtiču septembra," je povedala prim. Hermina Damjan, dr. med., namestnica vodje otroškega oddelka v URI – Soča, ki se je ob tej priložnosti zahvalila vsem sodelujočim in čestitala otrokom za njihov pogum ter dobro voljo. Da bo izvedba načrtovanih počitnic na morju še lažja, je pripomoglo tudi podjetje Hofer, ki je URI – Soča na današnjem mini oviratlonu podarilo 1.000 evrov donacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin