Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
28. 5. 2016,
15.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

dm tek dm tek za ženske rekreacija tek maraton 2016

Sobota, 28. 5. 2016, 15.50

6 let, 7 mesecev

Tekaški dogodek, na katerem tek ni najpomembnejša stvar

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Dm tek

Dm tek za ženske z vsakim letom postaja veliko več kot le dogodek, na katerem se teče.

Da se obeta lep dan v družbi prijateljic, je jasno že navsezgodaj, ko se odpraviš od doma. Na poti na prizorišče v Tivoliju namreč srečaš cel kup rumenih (letošnja barva dm teka za ženske) majic in se lahko že nekako poistovetiš s temi dekleti. "Ha! Točno vem, kaj boš počela naslednjih nekaj ur!" Da, skupaj se bomo potile na vročem tivolskem soncu.

Jutranji prihod rumenih majic. | Foto: Jutranji prihod rumenih majic.

Druženje, piknik in še rekreacija

Da je veliko več kot le tekaški dogodek, pravim zato, ker ta sobota v maju pomeni sproščeno druženje na travi ali celo prvi piknik, zdrav zajtrk, ogrevanje v ritmih zumbe, ljudi, ki jih nisi videl že celo večnost (ali od lanskega dm teka), in pa seveda tek. Ta je sicer zaradi trume tekačic na trenutke spominjal bolj na pohod, a če ga jemljete tako, kot sem opisala - kot priložnost za prijetno druženje -, lahko rekreacijo na Rožniku izkoristite za klepet s prijateljico. Pa čeprav gre za pritoževanje, da so nekatere prepočasne. Bomo šle pa prihodnje leto v naprednejšo skupino, kajne?

Danes je pet ali deset kilometrov preteklo vsaj osem tisoč žensk. Bravo! | Foto: Danes je pet ali deset kilometrov preteklo vsaj osem tisoč žensk. Bravo!

Osem tisoč žensk je pametno preživelo soboto

Pritoževanje čez gnečo je seveda odveč, saj je jasno, da dogodek iz leta v leto postaja vse bolj odmeven in priljubljen. Letos se ga je namreč udeležilo kar osem tisoč tekačic! Ne gre za postavljanje rekordov (no, morda osebnih), gre za lepo preživet dan, hitrost teka pa je še vedno bolje meriti v svojem domačem okolju, na svoji trasi, kjer s komolci ne dregaš drugih tekačic ali pa one tebe.

Gnečo na stran, na cilj smo vse pritekle nasmejane, prepotene do konca in seveda ponosne nase, da sobota ni šla v nič, temveč smo naredile nekaj zase. Potem pa še pogled na telefon, ki ti sporoči, da je bil to tvoj najbolje pretečeni tek na pet kilometrov! Pica in sladoled sta bila dobro zaslužena.

Ne spreglejte